Diyarbakır'daki 'Kutlu Doğum'a yoğun katılım

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 17 Nisan 2016, 16:43
Diyarbakır’daki ’Kutlu Doğum’a yoğun katılım

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformunca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar kentin çeşitli noktalarından platform tarafından tahsis edilen, gönüllü vatandaşların araçlarıyla ücretsiz taşındı.

Parktaki alanda toplanan vatandaşlar, öğle namazı kıldı.

6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Yasin Börü'nün de bulunduğu 2 arkadaşıyla katledilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz torunu ile etkinliğe katıldı.

Etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökgöz, "Oğlumu kaybettikten sonra ikinci kutlu doğum etkinliğine katıldık. Çok heyecanlıyım. Peygamberimizin aşığıyız, onun yolunda canımızı vermeye hazırız. Bu sevda için gece yatmadım. Oğlumun vazifesini de ben yapıyorum. Daha önce onunla geliyorduk ve bu atkı ikimizin boynundaydı" dedi.