"Allah'tan başta hiçbir güce kul olmadık olmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 17 Nisan 2016, 22:53
Allah’tan başta hiçbir güce kul olmadık olmayacağız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Kutlu Doğum programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"BİZ İSLAM'IN BÜTÜNLEŞTİRİCİ ÇATISI ALTINDA TOPLANACAĞIZ"
"Kutlu doğumun Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Babama 'Laz mıyız, Türk müyüz?' diye sordum. Büyük dedem, babama 'Müslümanım de geç demiş'. Mezhepçilik, ırkçılık, terör belasıyla karşı karşıyayız. Bizim tek dinimiz var İslam. Bizi birleştiren İslam. Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız. 'Gelin birlik olalım' demenin anlamı bu.

"OPERASYONLARA SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"
Şu anda biz terörün bedelini ödemiyor muyuz? Terörün bedelini ödüyoruz. Bakın bunca insan ölüyor. Tabii biz, burada duramayız. Sonuna kadar devam edeceğiz bu operasyonlara. Niçin? Birliğimizi tesis etmek için, huzuru tesis etmek için devam edeceğiz. Allah'tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Bize şah damarından daha yakın olan sadece Allah.

"ALLAH'TAN BAŞKA HİÇBİR GÜCE KUL OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"
Bize asla 'kula kulluk' yakışmaz. Allah'tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Ne yazık ki insanoğlunu aldatıp da birilerine farkında olmadan kul olmaya sevk edenler var. 'Filanca efendi bize şah damarımızdan daha yakın' diyenler var. Bize şah damarından daha yakın olan Allah'tan başka hiçbir güç yok. Bize şah damarından daha yakın olan sadece Rabbimizdir. Bunu böyle bilecek, böyle inanacağız. Allah'a itaat şart. Ama arkasından peygamberlere itaatte emrediliyor.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İSLAM'A VERDİĞİ ZARARI İSLAM DÜŞMANLARI DAHİ VEREMEMİŞTİR"
DAEŞ, Boko Haram, El Kaide'nin tüm zulümleri sadece Müslümanlara karşıdır. Bu örgütlerin İslam'a verdiği zararları, İslam düşmanları dahi verememiştir. Arif Nihat Asya'nın dediği gibi; 'Ebu Leheb öldü' diyorlar: Ebu Leheb ölmedi ya Muhammed, Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor. Cihad diriliştir, hayat vermedir, ihya etmedir, inşa etmedir. Bugün bir cihattan söz edeceksek en büyük cihad, bu İslam düşmanlarının ortaya çıkmasını sağlayan cehalet ve fitne ile mücadele etmektir.


Dünyada tek bir insan dahi zulüm görüyorsa bu çok büyük bir sayıdır ki şu anda sadece İslam dünyasında, evet, yüzbinlerce, milyonlarca insan, hatta yüz milyonlarca, zulüm altındadır. Yiyecek ekmek, içecek su bulamadığı için bir deri, bir kemik kalıp hayata gözlerini yuman insanlarla aynı dünyada yaşadığımız her gün, bize haramdır.