Organize infaz!

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in öldürülmesiyle ilgili sır perdesi aralanıyor. 6 zanlı, cinayet için film senaryosu gibi plan yapmış...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2016 Güncelleme 14 Nisan 2016, 01:54
Organize infaz!

İÇİNDEKİLER

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili zanlılar adliyeye sevk edildi. Cinayetin 6. şüphelisi çete lideri Ahmet Tekin Baykal çıktı. Adana Kürkçüler Cezaevi'nde üniversiteli Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'i (27) öldüren hükümlü Gültekin Alan'ın (46) tabancayı nasıl temin ettiği belirlendi. İddiaya göre olayda kullanılan tabanca Alan ile aynı koğuşta kalan Hüsamettin Bağlar'ın eşi Gamze Bağlar tarafından temin edildi.

KARIŞIK İLİŞKİLER
Tabanca daha sonra infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'a verildi. Ahmet Özdoğan ile Gültekin Alan, aynı koğuşta kalan Adana'daki FETÖ soruşturmasından tutuklu Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferat Yüksel ile yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Ahmet Tekin Baykal ayrı ayrı adliyeye götürüldü. Saldırıyı, Baykal'ın organize etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Savcılığın tespitine göre olay günü Gültekin Alan ile Ferat Yüksel programlı olarak yaptıkları spora götürülürken, Yüksel önden giderek infaz koruma memurlarını oyaladı. Bu sırada Alan, aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Altındöken'in koğuşunun önüne gidip, mazgaldan bir evrak uzatarak seslendi. Baba oğul kapının yanına geldiklerinde de ateş etti. Hacı Ahmet Özdoğan'ın Gültekin Alan sayesinde eğlence mekanı işlettiği tespit edildi. Ayrıca tabancanın 'kadın' karşılığında getirildiği öğrenildi. Ferat Yüksel'in de Gültekin Alan'ın hesabına para yatırdığı ortaya çıktı.


İki cezaevi müdürü ile üç görevli de açığa alındı

İKİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI
Müfettişler ve cumhuriyet savcılarının inceleme sonuçlarını aktaran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu bilgileri verdi: "Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bunları aşabilme imkanı yok. Silahın içeriye bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı. İki cezaevi müdürü ile üç görevli de açığa alındı. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Soruşturma devam ediyor."

CENAZESİ ORTADA KALDI
Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından 2 gece önce annesi Naciye Tan'a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi Tarsus'ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana'da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi'nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. Anne Naciye Tan'ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy'de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini söyledi.

Nazan ERDEM-Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLU