Sapık öğretmen serbest

Matematik öğretmeni Bayram Özcan, tecavüz ettiği öğrencisi Cansel’i intihara sürükledi. Mahkeme ise ikinci duruşmada skandal bir karar verdi. Sadece müstehcenlik suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası alan sapık öğretmen, cezası onanana kadar tahliye edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2016 Güncelleme 13 Nisan 2016, 00:00
Sapık öğretmen serbest

İÇİNDEKİLER

KAYSERİ'De öğretmeninin tecavüzüne uğradığı için canına kıyan Cansel Buse K. (17), Türkiye'yi kahretti. Tecavüzcü öğretmen Bayram Özcan'a (39) ise sadece "müstehcenlikten" ceza verildi. Bu ceza Yargıtay tarafından onanıncaya kadar sapık öğretmen tahliye edildi. Skandal, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Cansel Buse K.'nin (17), 17 Şubat'ta intihar etmesiyle patlak verdi. Genç kızın, öğretmeninin tecavüzüne uğradığı için canına kıydığı tespit edildi. Tutuklanan evli ve 2 çocuk babası öğretmen Bayram Özcan'ın en ağır cezayı alması için protesto gösterileri düzenlendi. Ancak davanın görüldüğü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden kötü haber geldi.

'CEZAN BELLİ' DİYE SESLENDİ
Dün ikinci kez hakim karşısına çıkan 18 yıllık öğretmen, "Çok pişmanım, başka da diyecek bir şeyim yok" dedi. Sanık avukatı Selim Bas ise davanın kamuoyunda ve basında çok farklı yönlere çekilmeye çalışıldığını belirterek, müvekkilinin adil yargılanmasını istedi! Avukat Bas, "Davada, maktül kızımız ile sanık arasındaki ilişki, zorla ya da baskı altında olmamıştır. Öğretmen ve öğrenci arasındaki böyle bir ilişkiyi elbette kabul etmiyoruz. Bunu sanık da söylüyor ve pişman olduğunu ifade ediyor" diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdiği sırada, Cansel'in babası Mustafa K., Bayram Özcan'a, "Boşuna timsah gözyaşı dökme. Yazdığın hikayeyi satır satır okudum. Ben de senin için hikaye yazacağım. Burada alacağın cezanın hükmü yok. Senin cezan verildi koçum. Ceza gününün gelmesini bekle" diye seslendi.

CİNSEL SALDIRIDAN BERAAT
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Bayram Özcan'a sadece "Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezası Yargıtay tarafından onanana kadar tahliyesine karar verilen Bayram Özcan, "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasından ise beraat etti.

BABA: HUKUK FİYASKOSU
Cansel'i intihara sürükleyen Bayram Özcan'ın tahliye edilmesi tepki çekti. Cansel'in ailesi, karara itiraz edeceklerini söyledi. Baba Mustafa K., "Hukuk fiyaskosu. Bundan sonra kimsenin çocuğunun okulda can güvenliği olduğuna inanmıyorum. Bu kadarını beklemiyordum" dedi. Mustafa K., duruşmada sanığa yönelik sözlerinin tehdit içerip içermediği sorusuna ise "İsteyen istediği gibi anlasın" karşılığını verdi.

CİNSEL İÇERİKLİ FOTOĞRAFLAR
17 Şubat 2016'da polis babasının silahıyla intihar eden Cansel'in, öğretmeninin tecavüzüne uğradığı için canına kıydığı tespit edilmişti. Skandalın ardından matematik öğretmeni Bayram Özcan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayı saklamaya çalışan okul yönetimi görevden uzaklaştırılırken; Özcan'ın, Cansel'in cep telefonuna çok sayıda cinsel içerikli fotoğraf ve mesaj gönderdiği belirlenmişti.