Tarih nine

110 yaşındaki Fadıma Kara’nın 205 torunu bulunuyor. İlerleyen yaşına rağmen çıplak gözle iğneye iplik takabiliyor. Sağlığını ise doğal beslenme ve zeytinyağına borçlu olduğunu söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2016 Güncelleme 08 Nisan 2016, 00:00
Tarih nine

İÇİNDEKİLER

HATAY Hassa'da yaşayan Fadıma Kara hayat enerjisiyle herkesi şaşkına çeviriyor! Gazeluşağı mahallesinde yaşayan 6 çocuktan 205 torunu olan Kara, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı gözlere sahip olması, çevresinde ilgi ve şaşkınlıkla karşılanıyor. İğneye iplik takmakta zorlanan komşu kadınlarının imdadına yetişen Fadıma nine, ahşap ve toprak evde sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Köy halkının neşe kaynağı ve canlı tarihi olarak görülüyor. Amanoslar dağının en yüksek rakımlı ve bol oksijenli köyünde hayatını devam ettiriyor.

'SÜT KAYMAĞI!'
Hassa'nın en yaşlı kadını, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını ise yediği doğal besinler ve neşeli oluşuna bağlıyor. Süt kaymağını çok sevdiğini belirterek kendi tabiriyle, "Suyun haricinde, bütün yemeklerde zeytinyağı kullandıklarını" ifade eden Fadıma nine, televizyon izlemediğini, insanları çok sevdiğini ve içinden geldiği gibi konuştuğunu söylüyor.

'NAR AĞACINA ÇIKARDIM'
Dişlerinin sağlam olduğunu ve gözlerinin iyi gördüğünü belirten yaşlı kadın, "Hala iğneye iplik takabiliyorum. Birkaç seneye kadar, nar ağacına çıkıp nar bile topluyordum. Şimdi ufak tefek kendi temizliğimi kendim yapabiliyorum. Başkalarına yük olmuyorum. Gelinim ve oğlum bir isteğimi iki yapmıyorlar. Kaymakam ve belediye başkanından Allah razı olsun. Bana yardım ediyorlar. Herkes doğal beslensin. Gülmeyi ihmal etmesinler. Hayatlarının kıymetini bilsinler. Olumlu düşünsünler" diye konuşuyor.

NELER GÖRDÜ?
* 1. Dünya Savaşı (1914-1918)
* İstanbul'un İşgali (15 Mart 1919)
* TBBM'nin Açılışı (1920)
* İstiklal Marşı (1921)
* İzmir'in Kurtuluşu (1922)
* Cumhuriyetin İlanı (1923)
* Menemen Olayı (1930)
* Ezanın Türkçe okunması (1932)
* Hatay Türkiye'de (1939)
* Erzincan Depremi (1939)
* Kıbrıs Barış Harekatı (1974)
* Öcalan yakalandı (1999)