Bebek gibi ağladı

Eşi Tuğba Taş dahil 9 kişiyi katletti. Yusuf Taş, 55 gün sonra İzmir'e gideceği sırada otogarda yakalandı. İtalya'daki sevgilisinin yanına gideceği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2016 Güncelleme 01 Nisan 2016, 07:27
Bebek gibi ağladı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan Yusuf Taş ile eşi Tuğba Taş boşanma aşamasına geldi. Genç kadın 6 ay önce Gaziantep'teki teyzesi Şenel Çakmak'ın yanına yerleşti. Bu süre içerisinde Yusuf'un barışma girişimi olumsuz sonuçlandı. Eşi Tuğba'nın amcasının oğlu Turan Taş ile evlenmek istediğini öğrenince, geçen 5 Şubat günü Gaziantep'e gitti. Düztepe Mahallesi'nde eşinin teyzesi Çakmak'ın evinde 4 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. Ardından Sam Mahallesi'ndeki amcası Mustafa, yengesi Gülay ve kuzenleri Türkan, Gül ve Furkan Taş'ı öldürdü. Daha sonra kayıplara karıştı. Katliamın ardından katili yakalamak için özel ekip kuruldu. Tüm aramalara rağmen bulunamadı. Ancak önceki gün ortaya çıktı. İzmir'e gitmek için otogara giriş yaptı. İddiaya göre, bu sırada bir yakını durumu öğrendi. Polise durumu bildirdi. Pusu kuran ekipler zanlıyı hareket etmek üzere olan otobüste yakaladı.Sorgulamasına kaçak olduğu dönemde dağlarda yaşadığını ifade etti. Ayrıca bu süreçte kendisine yardım eden babası Halil, kardeşi Şerif ile dayısı Arif Toz da gözaltına alındı. Tanınmamak için farklı sakal bırakarak imaj değiştiren katilin üzerinden 6 bin TL ele geçirildi. Polisin araştırmasında cinayet şüphelisinin sosyal medya hesapları mercek altına alındı.

MÜLTECİ GİBİ GİDECEKTİ
Yapılan incelemede, internetten İtalya'da bir kızla görüştüğü ve bu ülkeye gitmek için anlaştığı belirlendi. Polisin derinleştirdiği araştırmada İzmir'e gittikten sonra Suriyeli sığınmacılar gibi Ege Denizi'nden Yunanistan'a, ardından İtalya'ya gitmeyi planladığı belirlendi. Yusuf Taş'a yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan babası Halil Taş, dayısı Arif Toz ve kardeşi Şerif Taş da adliyeye sevk edildi. Cani katilin adliyeye götürülürken hüngür hüngür ağladı.

Yusuf Taş tarafından öldürülen Tuğba Taş, katledilmeden önce ailesine, Yusuf Taş'ın sürekli şiddetine uğradığını anlattı. Bunun yanında ilk karısıyla olan ve kayıt altına aldığı cinsel içerikli videoları zorla izlettiğini ifade etti. Bu nedenle de boşanmak istediğini belirtti.