Başka 'Cansel'ler ölmesin!

Öğrencisi Cansel'e tecavüz eden matematik öğretmeni Bayram Özcan yakında hakim karşısına çıkacak. 225 bin kişi, sapık adamın en ağır cezayı alması için imza topladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2016 Güncelleme 18 Mart 2016, 01:44
Başka ’Cansel’ler ölmesin!

İÇİNDEKİLER

Türkiye tecavüz kurbanı Cansel'i unutmadı. Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse Kınalı, evli matematik öğretmeni Bayram Özcan'ın tecavüzüne uğramıştı. Bunalıma giren Cansel, olaydan iki gün sonra, polis babasının silahıyla canına kıymıştı. İstanbul'da yaşayan Şevval Dilara Köse, tüm dünyada "İmza toplama sitesi" olarak bilinen change.org'da 'Cansel için susma adalet yerini bulsun' adıyla imza kampanyası başlattı. 22 Şubat'ta başlayan kampanyada şimdiye kadar toplanan imza sayısı 225 bini buldu. Tutuklu öğretmen Bayram Özcan'ın mahkemede hiçbir indirimden faydalanmaması için açılan imza kampanyasına katılanlar 300 bine ulaştığında dilekçe başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na teslim edilecek.

HANGİ YÜREK DAYANIR BUNA
Köse başlattığı imza kampanyasında şu satırlara yer verdi: "Hangi yürek dayanır buna, hangi insan susabilir bu ahlaksızlığa, nasıl örtülebilir bu olayın üstü. Lise öğrencisi Cansel intihar etti. Ancak intihar nedeni gizlenmeye çalışıldı. Kimsenin söylemek istemediğiyse matematik hocasının ona tecavüz etmiş olmasıydı. 'Okulun adı kirlenmesin' diye üstünü kapatmaya çalıştılar. Başka Cansel'ler ölmesin diye, cinsel saldırıda bulunan faile saygın tutum, iyi hal, haksız tahrik indirimleri uygulanmasın."

KAYSERİ'DEN GİTTİ!
Kayseri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bayram Özcan, güvenlik nedeniyle başka bir şehirdeki cezaevine gönderildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Özcan, yakında hakim karşısına çıkacak. Duruşma günü Bayram Özcan'ın salona getirilmeyeceği, bulunduğu cezaevinden video konferans sistemiyle duruşmaya katılacağı öğrenildi.

Twitter
* Adalet için, Cansel için imzalayın...
* Cansel'in sesi biz olalım. Biz susmayalım...
* Artık güvenecek kimsemiz kalmadı. Korkarak yaşamak istemiyoruz.
* Cansel için susma!..
* Adalet yerini bulsun...
* Görün olup biteni susmayın. Siz susutukça biz ölüyoruz...
* Tecavüzcü en ağır cezayı alsın!


Sırrıberk ARSLAN- Ali ALTUNDAŞ