Kılıçdaroğlu'nun terör çelişkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partisinin milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze İlgezdi'nin terörist taziyelerine katıldığını görmezden gelerek, canlı bombanın cenazesine katılan HDP'li Tuğba Hezer için "Ülkeye ihanet ediyor" dedi.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2016, 09:32
Kılıçdaroğlu’nun terör çelişkisi

İÇİNDEKİLER

PYD terör örgütü için yakın zamana kadar "Onlar terör örgütü değil, halkını kurtarmak için bir araya gelmiş bir oluşumdur" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı açıklamayla şaşkınlığa neden oldu. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyı düzenleyen ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 20 kişiyi şehit eden PYD'li terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP'li Tuba Hezer'i hedef aldı.

KABUL EDİLEMEZ
Hezer'in terörist cenazesine gitmesini 'kabul edilemez' olarak nitelendiren Genel Başkan, yapılanı "Ülkeye ihanet ediyor" sözleriyle eleştirdi. Oysa Kılıçdaroğlu, PYD'li teröristin cenazesine koşan vekilleri Gamze İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu için hiçbir işlem yapmamıştı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında PYD'li terörist Aziz Güler, girdiği çatışmada ölmüştü. Cenazesi sınırda bekleyen Güler için, CHP'li Sezgin Tanrıkulu seferber olmuş, yurtiçine alınması için yoğun çaba sarf etmişti. Bir süre sonra İstanbul'a getirilen cenaze, Gazi Mahallesi'nden kaldırıldı.

GÖZYAŞI DÖKTÜ

Cenaze törenine, Tanrıkulu'nun yanı sıra adı BUZGATE skandalına karışan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi CHP'li Milletvekili Gamze İlgezdi de katıldı. Teröristin tabutuna sarılarak ağladığı görüntülenen İlgezdi, büyük tepki toplamış parti içinde rahatsızlığa neden olmuştu. Ne yapacağı merak konusu olan Kılıçdaroğlu, olayı görmezden gelmiş, en ufak bir yaptırımda dahi bulunmamıştı.

SORU İŞARETİ KALDI
PYD'li teröristin cenazesine katılan vekilleri için herhangi bir adım atmayan Kılıçdaroğlu'nun, dün yaptığı grup toplantısında terörist için kurulan taziye çadırına giden HDP'li Hezer'e tepki göstermesi ilginç bir tablo oluştudu. Kılıçdaroğlu'nun manevrası akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

SKANDAL YARGIYA TAŞINDI

Ankara bombacısı için kurulan taziye çadırını ziyaret eden, teröriste övgüler yağdıran HDP'li vekil Tuba Hezer hakkında soruşturma açılmıştı. Öte yandan Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, terörist için taziye yeri olarak kullanılan Esentepe Cami'nin imamı ve iki görevlisinin yanı sıra teröristin babası ile kardeşinin bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.



Kaynak:Güneş