Bahtı Garam

Suriyeli Nesrin Berdoş eşini Esad'ın bombaları yüzünden kaybetti. 5 çocuğuyla 112 km yürüyüp Halep'ten Hatay'a, ardından Adana'ya geldi. İstanbul'a gitmek için otogara geçti. Bu sırada 1 yaşındaki kızı Garam'ın hareket etmediğini fark etti. Talihsiz bebek açlık ve soğuk nedeniyle can vermişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2016 Güncelleme 09 Şubat 2016, 01:37
Bahtı Garam

İÇİNDEKİLER

Rusya, diktatör Esad'ı destekledi. Halep ölüm kenti haline geldi. Katliamdan kaçan bir annenin dramı ise yürekleri deldi. O anne 33 yaşındaki Nesrin Berdoş'tan başkası değildi. Nesrin Berdoş'un eşi Kadri Berdoş, 4 ay önce Rus uçaklarının bombardımanında hayatını kaybetti. Acılı kadın, Esad ve Rusya'nın ölüm yağdırdığı Halep'te 5 çocuğuna kol kanat gerdi. Ancak bir hafta önce Suriye'de rejim güçlerinin Rusya'nın desteğiyle Halep'e başlattığı bombardıman, kenti yerle bir etti. Bunun üzerine Nesrin Berdoş, en küçüğü 1 yaşında olan 5 yavrusunu alıp yollara düştü. 112 kilometreyi yürüdükten sonra Hatay'dan Türkiye'ye girdi. Ardından yine çocuklarıyla birlikte Adana'ya geçti. Bir süre sonra da İstanbul'a ulaşmak için otogara gitti. Berdoş, 5 çocuğunu alıp otogarın bekleme salonuna yerleşti. Ancak o salon dün bir bebeğin vedasıyla yürekleri deldi. Nesrin Berdoş, battaniyeye sardığı 1 yaşındaki kızı Garam'ın hareket etmediğini fark etti. Önce uyuduğunu zannetti. Bir süre sonra kızını uyandırmak istedi. Buna rağmen talihsiz bebek gözlerini açmadı. Berdoş, Türkçe bilen Suriyelilerden yardım istedi. Ama sağlık görevlileri otogara gittiğinde artık çok geçti. 1 yaşındaki bebek açlık ve soğuk yüzünden hayatını kaybetmişti. Evladını yitiren Nesrin Berdoş'un sessiz sedasız akıttığı gözyaşları yürekleri deldi geçti. Otopsi için Adli Tıp'a götürülen bebeğin "Besin yetersizliği ve soğuğa bağlı hastalıktan" hayatını kaybettiği öğrenildi.

Garam henüz 1 yaşındaydı. Annesi ve kardeşleriyle katliamdan kaçmıştı. Ancak dünyanın seyrettiği dram onu da yakaladı. Garam, bu battaniyenin altında can verirken annesi herkesi ağlattı.



Nesrin evlat acısı yaşadı, dünya ise yine seyirci kaldı.



Berdoş'un 4 çocuğu, kardeşleri Garam'ın ölümüne tanıklık etti.

Murat KARAMAN