Umutsuz vaka!

Ege'de 22 mültecinin bindiği fiber tekne battı. 4'ü çocuk 9 kişi öldü. Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan da göçmenlere kötü haber geldi: "Daha fazla alamayacağız."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2016 Güncelleme 03 Şubat 2016, 01:05
Umutsuz vaka!

İÇİNDEKİLER

Umut yolculuğu dün yine faciayla bitti! İzmir, Seferihisar'da Doğanbey köyü açıklarında mültecileri taşıyan fiber tekne battı. Faciada 4'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Olay, kıyıda bazı mültecilerin görülüp, güvenlik güçlerine haber verilmesiyle ortaya çıktı. Ekiplere 22 mültecinin bindiği teknenin battığı söylendi. Bunun üzerine çalışması başlatıldı. Ekipler, denizden 4 'ü çocuk 9 mültecinin cesedini çıkardı. İki mülteci de yüzerken kurtarıldı.

YARDIM EDİLMESİ GEREKİYOR
Grubun Suriye uyruklu olduğu ifade edildi. Öte yandan Avrupa ülkelerinden sonra göçmenlere bir kötü haber de Ürdün'den geldi. Ürdün Kralı 2. Abdullah Bin Hüseyin, İngiltere'nin başkenti Londra'da Suriyeli mülteciler için düzenlenen bağış konferansı öncesinde BBC'ye mülakat verdi. Mültecilerin oluşturduğu sıkıntılara değindi. Ekonomi ve sosyal hizmetlerin yanında altyapı sistemlerinin de yeterli olmadığına dikkat çekti. Daha fazla mültecinin kabulü için uluslararası toplumun yardım etmesi gerektiğini açıkladı. Okulların, hastanelerin, istihdam gücünün baskı altında olduğunu belirterek, "Biz bunu daha fazla yapamayacağız" diyerek uyarıda bulundu.