'Gitme baba'

Sur'da şehit olan 5 asker, cennete uğurlandı. Ankara, Hatay, Yozgat ve Gümüşhane'den yükselen ağıtlar yürek yaktı. Şehit çocuklarının, "Bizi bırakma baba" diye ağlaması herkesi duygulandırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2016 Güncelleme 03 Şubat 2016, 00:32
’Gitme baba’

İÇİNDEKİLER

Vatan için canlarını siper eden kahramanlar, dün ebediyete uğurlandı. Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Recep Erdoğan, Astsubay Nusret Atmaca, Uzman Çavuş Bekir Şimşek, Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, Uzman Onbaşı Sercan Bulak için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören yapıldı. Gözyaşları sel olup aktı.

'OĞLUM SON ŞEHİDİMİZ OLSUN'
2 aylık Miray adında kız çocuğu olan şehit Bulak'ın eşi Meryem Bulak, eşinin, çocuğuna isim koyduğunu fakat onu göremeden şehit olduğunu haykırdı. Acılı eş, "O benim Sercan'ım olamaz. O kızını bırakmaz. Daha kızını görmedi. Adını koydu gitti. Televizyonlarda görüyorduk, 2-3 aylık bebekler için ağlıyordum. Şimdi herkes benim bebeğime ağlayacak. Kendisini göremiyorduk, telefon ediyordu, 'Geleceğim' diyordu. Bari sesini duyuyorduk, artık sesi de yok. Sercan'ım yiğidim. Neredesin yanıma gel" diye ağladı. Şehit Nusret Atmaca'nın eşi Nihal ile çocukları Kürşat (7) ve Ülkü Nisa (4) ise tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Gözyaşı döken askerler, minik Ülkü'nün elini öperek, küçük çocuğu "Yalnız değilsin" diye teselli etmeye çalıştı. Törenin ardından 5 şehidin cenazesi memleketlerine uğurlandı. Şehit Teğmen Erdoğan'ın cenazesi Gümüşhane'de, Astsubay Üstçavuş Atmaca ile Uzman Çavuş Şimşek'in cenazeleri Yozgat'ta, Piyade Uzman Çavuş Şerbetçi'nin cenazesi Hatay'da, Uzman Onbaşı Bulak'ın cenazesi de Ankara'da gözyaşları arasında vatan toprağına bırakıldı. Şehit Teğmen Erdoğan'ın babası Vahittin Erdoğan'ın, "Vatanımız sağolsun. Benim çocuğum son şehidimiz olsun. Bin tane evladım vatana feda olsun" sözleri herkesi ağlattı.

Şehit Atmaca'nın eşi Nihal Atmaca, eşinin tabutuna sarılıp ağladı. 7 yaşındaki Kürşat'ın şehit babasına son bakışı ise yürekleri dağladı.