Putin kendisini güçlü sanıyor

Rusya'ın en önemli akademisyenlerinden Nikolay Petrov, TAKVİM'e konuştu: Rusya'nın Türkiye'ye karşısına alması büyük hata. Bunu devam ettirebilecek ekonomimiz yok. Putin kendisini güçlü göstermeye çalışıyor ama değil...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2016 Güncelleme 01 Şubat 2016, 01:48
Putin kendisini güçlü sanıyor

İÇİNDEKİLER

Moskova Üniversitesi Yüksek Ekonomi Okulu profesörü Nikolay Petrov, TAKVİM'e konuştu. TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in soruları karşısında soğuk terler döken Petrov, Putin'in batıya karşı güçlü görünmek için Suriye'ye operasyon yaptığını iddia etti. İşte Petrov'un şok açıklamaları:

EKONOMİ DAYANAMAZ
Putin'in kafasında yeni bir dünya düzeni var! Bunun gerçekleşmesi için çok marjinal işler yapıyor. Ukrayna ve Suriye'ye müdahil olarak kendini bir askeri lider olarak kabul ettirdi. Şimdi de Türkiye ile sorun yaşıyor. Askeri gücünü göstermek için Türkiye'yi düşman seçti. Rusya Batı'yla olan gergin ilişkileri sebebiyle ekonomik açıdan ciddi bir açmaza girdi. Rusya'nın ABD ve Avrupa'ya karşı dururken üstüne Türkiye'yi de karşısına alacak kadar güçlü bir ekonomisi yok. Rus iş dünyası da devletle doğrudan bağlı olduğundan her ne kadar Türkiye ile olan ilişkiler olumsuz bir şekilde yürüse de burada Putin'in durduğu noktayı destekliyorlar. Ama oligarklar devletten aldığı ihalelerle besleniyor. Devlet ise artık onları besleyebilecek durumda değil. Oligarkların devri artık sona erdi. Zaten Kremlin ile aynı görüşte olmayanlar ülkeden kaçtı. Rusya'nın Suriye krizine müdahil oluşu kesinlikle iç siyasetiyle alakalı... Burada esas amaç Rusya'nın gücünü vurgulamaktı. Bu şekilde Putin Batı'nın gözünde güçlü bir lider olarak gözükeceğini düşündü. Ancak düşündüğü kadar güçlü olmadığı ortaya çıktı.