Namlunun ucunda

Özel harekatçı Ali Ercan, teröristlerden temizlenen bir evde gözetleme yapıyordu. Hainlerin zırh delici Zagros ile yaptığı ateş önce duvarı deldi. Ardından göğüs hizasındaki elini parçaladı. Ancak Ercan'ın yeleğine taktığı silah polisin hayatını kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2016 Güncelleme 31 Ocak 2016, 01:52
Namlunun ucunda

İÇİNDEKİLER

Özel Harekat polisi Ali Ercan, Ordu'da görev yaparken bir süre önce Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici göreve gitti. 8 yıllık polis olan Ercan burada inanılmaz bir şekilde ölümden döndü.



ZIRH DELİCİ ZAGROS MERMİSİ
Ercan'ın timi 16 Ocak günü PKK'lılardan temizlenen bir eve konuşlandı. Ercan, duvardan açtıkları delikten gece görüş kamerasıyla bölgeyi izlediği sırada bir patlama sesi duydu. Saniyeler sonra ise bir sıcaklık hissettiği sol kolunun yaralandığını fark etti. PKK'lı keskin nişancının silahından çıkan Zagros zırh delici mermi, duvardan geçerek Ercan'ın kolunu parçalamıştı. Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Ercan'ın silahını alan meslektaşları şok bir görüntüyle karşılaştı. Yaralı polisin kolunu parçalayan mermi daha sonra göğsüne isabet etmişti. Ancak zırh delici mermi, Ercan'ın yeleğinde o hizada bulunan tabancasına denk gelmişti. Teröristin silahından çıkan silahın mermi çekirdeğini tabancanın namlusuna yapışırken, Ercan'ın milimetre ile hayatta kaldığı anlaşıldı.

ARKADAŞLARI ZİYARET ETTİ
Saldırıdan yaralı kurtulan gazi polisin Üsküdar Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nde yaklaşık 3 yıl birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları geçen hafta büyük bir sürpriz yaptı. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Kaya'nın organizesiyle polis merkezinde görevli polisler Ankara'ya giderek Ercan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da polis memuruna telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi. Ercan'ın tedavisi, Ankara GATA Hastanesi'nde sürüyor.