Son bakış

Türkiye dün kahraman evlatları Yiğitcan Çiğa, Bora Tayfur, Zekeriya Bilgen, Özgür Erdoğan ve Osman Ateş için ağladı. İki şehit kızı Esma ve Ahsen'in babalarının ardından bakışı ise yürekleri dağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2016 Güncelleme 30 Ocak 2016, 01:44
Son bakış

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 5 kahraman dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin memleketlerinde düzenlenen törenlere on binlerce vatandaş katıldı, kahramanlara tekbirlerle veda edildi.

BALIKESİR: Şehitlerden özel harekat polisi Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, memleketi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde göz yaşlarıyla uğurlandı. Şehidin 5 yaşındaki küçük kızı Esma babasının tabutuna son kez dokundu ve babasının resmine uzun uzun bakakaldı. Şehidin diğer çocukları Yunus Emre (24), Enes (16) ve Esra (14) da gözyaşı döktü.

MERSİN: Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ise memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 2 buçuk aylık kızı Ahsen de babasına veda etti. Minik bebeğin sık sık ağlaması herkesi duygulandırdı. Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın (33) tabutuna sarılan annesi Ayla Çiğa, "Bir oğlum daha olsa onu da asker yaparım. Vatan sağ olsun. Ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğim" dedi.


Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın 2,5 aylık kızı Ahsen babasını böyle uğurladı.

SİVAS: Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde toprağa verildi. Şehit Erdoğan'ın, yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateşle şehit olduğu öğrenildi. Cenazede şehidin babası Sait Erdoğan, oğlunun fotoğrafını öperek, "Senin yerine ben öleydim yavrum. Yavrum, bizi nasıl bırakıp gittin" diye ağıt yaktı.

TOKAT: Özgür Erdoğan ile beraber komutanlarını kurtarmak isterken şehit düşen Osman Ateş için de Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köyünde 5 bin kişinin katıldığı bir tören düzenlendi. Şehidin babası Mustafa Ateş, annesi Resmiye Ateş ile ağabeyi Murat, asker kardeşi Emre Ateş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

ANKARA:
Şehitlerden özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur, Ankara'da Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehidin 5 ay önce hayatını birleştirdiği Özlem Tayfur, eşini asker selamıyla uğurladı.