Örümcek adam

Uşak'taki cami inşaatında iskele çöktü; 5 işçi yaralandı. 20 metre yükseklikte asılı kalan Hüseyin Tetik, demir profilleri örümcek adam gibi sardı. 4.5 saat sonunda kurtarıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2016 Güncelleme 24 Ocak 2016, 00:50
Örümcek adam

İÇİNDEKİLER

Eşine az rastlanır bir iş kazası Uşak'ta meydana geldi. Uşak Üniversitesi yerleşkesinde yapımı süren camii inşaatında, kubbenin içindeki inşaat kalıpları iskeleyle birlikte çökünce 5 işçi yaralandı. Hüseyin Tetik isimli işçi ise iskelenin çöktüğü anda, 20 metre yükseklikte, caminin kubbe kısmındaki profilleri elleri ve ayaklarıyla örümcek gibi sararak düşmekten kurtuldu. Burada mahsur kalan işçinin kurtarılması için itfaiye, polis ve AFAD alarma geçti.


Hüseyin Tetik, altındaki iskelenin çökmesiyle birlikte demir profillere sarılarak hayata tutundu. Kendini sıkıştırdığı kubbede saatlerce bekleyen işçiyi AFAD ekibi kurtardı.

4.5 SAATTE KURTULDU
Sabah saatlerinde meydana gelen olayda Ahmet Üstün, Ali Sarıduhan, Orhan Tezgel ve Kenan Zorlu adlı işçiler bir anda kendilerini çöken iskelenin altında buldu. Hüseyin Tetik ise sarıldığı kubbede asılı sarıldı. Tam 4.5 saat kurtarılmayı bekledi. Kurtarma için iki vinç kullanıldı. Camiye giren vincin merdivenine çıkan bir AFAD görevlisi saatlerce ölüm korkusu yaşayan işçiyi kurtardı. Hastaneye kaldırılan tüm işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.