Kara para!

Çiftçi Mahmut Kara, parayla oynadı! Serveti 1 yılda 5 milyon lirayı aştı. Çiftçinin mısır tarlasına ektiği hint kenevirini zehir tacirlerine satarak köşeyi döndüğü ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2016 Güncelleme 19 Ocak 2016, 00:00
Kara para!

İÇİNDEKİLER

Konya'da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan "Mahmut Ağa" lakaplı 60 yaşındaki Mahmut Kara'nın 5 milyon liralık mal varlığının perde arkasından 'hint keneviri' çıktı. Kara, 1 yılda servetine servet kattı. Geçen yıl 3 tane son model traktör ve değeri milyonları bulan araziler satın aldı. Kara'nın gelir seviyesindeki yükselme ise güvenlik güçlerinin dikkatinden kaçmadı.



ŞAKA GİBİ SAVUNMA!
Uyuşturucuyla mücadele ekipleri, çiftçi Kara'nın yaşadığı Emirgazi İlçesi ve yayladaki bağ evini takibe aldı. 2 ay süren teknik ve fiziki çalışmaların ardından belirlenen adreslere narkotik köpekleri "Ares" ve "Maço" ile birlikte baskın yapıldı. Mahmut Kara'ya ait bağ evinde yapılan aramada narkotik köpekleri satışa hazır halde 38 çuval kubar esrar buldu. 264 kilogram esrar ile hassas terazi ele geçiren polis, Mahmut Kara'yı gözaltına aldı. Kara'nın ektiği mısırların büyümesinin ardından boş bıraktığı tarlanın ortasına hint keneviri ektiği, satışa hazır hale getirdiği esrarı da köy yollarını kullanarak Konya, Afyonkarahisar ve İzmir'e götürerek sattığı öğrenildi. İfadesi alınan Kara, "Çuvalları tarlaya giderken yol kenarında buldum. İçinde ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Kara, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Halit TURAN