Hırsızlık çağrısı

Çağrı merkezi dolandırıcıları yakayı ele verdi. İzmir merkezli operasyonda vatandaşları kandıran sahtekarların bugüne kadar 500 kişi dolandırdığı ve 15 milyon TL vurgun yaptığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2016 Güncelleme 17 Ocak 2016, 00:00
Hırsızlık çağrısı

İÇİNDEKİLER

İzmir Emniyeti modern yankesicilere geçit vermedi! Emniyet artan şikayetler üzerine çağrı merkezi dolandırıcılarına ulaştı. Teknik takipte "Hayat sigortası yaptırmışsınız, ödemelerinizdeki aksaklıktan dolayı hakkınızda icra takibi başlatılacak. Genel Sağlık Sigortası (GGS) kapsamında ücretsiz check up kazandınız" şeklindeki bahanelerle telefonla vatandaşların detaylı kimlik bilgileri ile kredi kartlarından para çekerek dolandırdıkları tespit edildi. Ele geçirilen 150 masaüstü ve 50 dizüstü bilgisayara el konuldu. Aralarında 18 yaşından küçük şüphelilerin de bulunduğu 113 kişi gözaltına alındı.

SAYI 9 BİNİ GEÇEBİLİR
Adliyeye sevk edilen zanlıların 5'i tutuklanırken, 10'u ise adli serbest bırakıldı. Zanlıların banka hesaplarında 15 milyon TL'lik hesap hareketi gerçekleştiği saptandı. İncelenen 600 sayfalık banka hesap hareketlerinden şuana kadar 500'e yakın kişinin mağdur edildiği öğrenildi. Kayıtların incelenmesinin tamamlandıktan sonra mağdur sayısının 9 bine ulaşabileceğini aktaran polis ekipleri söz konusu yöntemle dolandırılan vatandaşlara seslenerek, şikayette bulunmaları uyarısında bulundu.

'ŞİKAYETÇİ OLUN'

İzmir'de çökertilen çağrı merkezi çetesinin yöntemleri polisleri dahi hayrete düşürdü. Ekipler, "Vatandaşlarımızı uyarmak bilgilendirmek ve şikayetçi olmaları için telefonla uyarıyoruz ancak polisiz dediğimiz anda bize inanmayıp, hakarette bulunuyorlar. Mağdurlardan tek isteğimiz, gelip emniyete şikayetçi olmaları. Para ya da başka istekte bulunan art niyetli kişilere zaten inanmasınlar" diye konuştu.

FATİH ŞENDİL