Avcı Turgut

Ünlü profesör Canan Karatay'dan, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'e kadar pek çok ünlü isim dolandırıcıların tuzağına düştü. Temizlikçi Turgut Avcı ise dolandırıcıları avladı... İnanmış gibi yapıp, zanlıyı yakalattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2016 Güncelleme 15 Ocak 2016, 10:12
Avcı Turgut

İÇİNDEKİLER

Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmeyen neredeyse kalmadı.. Üst düzey şirket yöneticilerinden, ünlü profesör Canan Karatay'a, öğretim görevlilerinden eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'e kadar pek çok ünlü isim, dolandırıcıların kurbanı oldu. Telefon dolandırıcıları son olarak Kırşehir'de yaşayan Turgut Avcı'yı (43) aradı. Şeker fabrikasında temizlik elemanı olarak çalışan 2 çocuk babası Avcı'yı arayan Erdal B. kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Avcı'ya "Teröristler banka hesabını ele geçirdi. Kimlik bilgilerinin kurtarılması için vereceğim hesaba 48 bin lira yatıracaksın. Yoksa 36 yıl hapis cezası alabilirsin" dedi. Konuşmadan şüphelenen Turgut Avcı, şüpheliye inanmış gibi davranarak durumu polise bildirdi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Erdal B.'nin Gaziantep'te yaşadığını ve verdiği banka hesabının da bu ilde olduğunu tespit etti. Ekipler, bilgileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile paylaştı.

BANKAYA GİDİNCE YAKALANDI
Turgut Avcı, zanlıyı arayarak parayı istediği hesaba yatırdığını söyledi. Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, parayı çekmek için bankaya gelen Erdal B.'yi yakaladı. Zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Dolandırıcıyı yakalatan Turgut Avcı, "Konuşmalarından şüphelendim. Beni 36 yıl hapisle korkutmaya çalıştı. Ona inanmış gibi yaptım. Polislerle iş birliği yaparak bu kişiyi Gaziantep'te yakalattık. 48 bin lira dolandırılmaktan kurtuldum. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.



4.5 MİLYON LİRASINI KAPTIRDI
Tele-dololandırıcılar Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Erdener Yurtcan ve Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar'ı da kandırmıştı. Karatay'ın hırsızların hesabına yatırdığı 50 bin dolar kurtarılırken, Yurtcan 4.5 milyon lirasını kaptırmıştı. Karatay ile Yurtcan'ın Emniyet'in düzenlediği çalıştayda 'nasıl kandırıldıklarını' anlatacakları açıklanmıştı.

Aykut AKTAŞ