Sultanahmet saldırısında önemli gelişme

İçişleri Bakanı Efkan Ala Sultanahmet'te meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2016, 12:53
Sultanahmet saldırısında önemli gelişme

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Ala Sultanahmet saldısında 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İşte Efkan Ala'nın açıklamasından satır başları:

Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiştir, 1 de canlı bomba hayatını kaybetmiştir. İlk etapta yaralı sayısı 17 idi, birisi hastanede hayatını kaybetti. Hastanede şu anda 11 yaralı var. Bu 11 kişiden 9'u Alman uyrukludur. Biri Norveç, biri Perulu'dur. İki tanesi ameliyattan çıkmıştır. İki kişinin durumu ciddidir. Durumlarını en üst düzeyde takip ediyoruz.

"847 TERÖRİST TUTUKLANDI"

Küresel terör önümüzdeki yüzyılda insanlığın en önemli sorun başlığıdır. Ülkeler arasında etkili bir işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Ülkeler, terörün kimliğine, amacına bakmadan, hiçbir ayırım yapmadan, mücadelede kesin bir işbirliği yapılmalıdır. Türkiye bu konuda çok ciddi bir gayret içerisindedir, çalışma içerisindedir. Bir yandan Suriye'de ortaya çıkan durumdan beslenen terör örgütleriyle mücadele ederken diğer taraftanda PKK gibi terör örgütleriylede de etkili mücadelesini yürütmektedir. Bu konuda da Almanya'ya yakın işbirliği için teşekkür ediyoruz. Terör örgütleri ve DAEŞ'le mücadele kapsamında bugüne kadar 3 bin 318 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlardan 847'si tutuklanmıştır. Bu rakamların çok önemli miktarı yabancı uyrukludur.

DÜN AKŞAM 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
En son olayda, bu olaydan bir hafta öncesinde 220 DAEŞ mensubu gözaltına alınmıştır. Olaydan sonra yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda dün akşam 1 kişi gözaltına alınmıştır. İnceleme ve soruşturma çok yönlü olarak son derece ciddi biçimde devam etmektedir. Bu konuya Almanya İçişleri Bakanı'yla değerlendirdik. İşbirliğimiz devam edecektir. Konuyla ilişkin her türlü bilgileri kendileriyle paylaşacağız. Bu saldırı ülkemize, insanlığa yapılmıştır. Türkiye'de bulunan misafirlerimiz, turistlerimiz kendilerini huzur içerisinde hissedebilirler. Bu tür terörist saldırılar bizim işbirliğimizi, geleceğe olan inancımızı, birlikte yeni dünyayı geliştirme arzumuzu engelleyemez.