Ölümcül korku

Domuz gribi yurt genelinde can almaya devam ederken, korku ve endişe büyüdü. İstanbul Kartal'da 3 kişinin domuz gribinden ölmesi, Bakırköy'de H1N1 virüsü görülen 3 kişinin yoğun bakıma alınması paniği artırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 00:00
Ölümcül korku

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi domuz gribi korkusu sardı. Geçen haftadan bu yana domuz gribi yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, hastaneler ana-baba gününe döndü. Domuz gribi olduğunu düşünerek panikle hastaneye koşan vatandaşlara doktorlar yetişmekte zorlandı. Önceki gün İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi tedavisi gören 3 kişi hayatını kaybetti. 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden Sabri Ö. (57) domuz gribine yenik düştü.

İSTANBUL'UN İKİ YAKASI PANİKTE
Sabri Ö.'nün ölümünün ardından yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki Remziye T. de kurtarılamadı. Aynı şikayetlerle tedavi gören 87 yaşındaki Mustafa C.A. önceki akşam hayata gözlerini yumdu. 44 yaşındaki Volkan B.'nin ise tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Kartal'daki ölümlerin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 3 kişinin domuz gribi şüphesiyle gelmesi İstanbul'un Anadolu yakasından sonra Avrupa yakasında da paniğe yol açtı. Hastaların bulunduğu kısım karantinaya alındı. Çalışanlara, hasta vatandaşlara ve yakınlarına maske dağıtıldı.

DOMUZ GRİBİ OLDUĞUMUZU NASIL ANLARIZ? 
H1N1 virüsü ülke gündemine damgasını vururken, herkesin aklında 'domuz gribi olduğumu nasıl anlarım?' sorusu belirdi. Gazi Üniversitesi Başhekemi Prof. Dr. Kadriye Altok, şu uyarılarda bulundu: "Öksürük ile beraber yüksek ateş, yaygın vücut ağrısı, hastayı yere yapıştıracak şekilde ağır tablolar ortaya çıkıyorsa, mutlaka hastaneye gidilmeli. Bunun için Sağlık Bakanlığı domuz gribinde kullanılan antiviral tedaviyi tüm hastanelere dağıtmış durumda. Ücretsiz olarak biz de hastalarımıza depolarımızdan bunları sunuyoruz. Ama herkeste ağır seyretmiyor. Eğer altta yatan bir hastalığı varsa, şeker hastalığı varsa, kalp, akciğer hastalığı ve böbrek yetmezliği varsa bunlarda ağır seyredebiliyor tablo. Bu hastaların daha da dikkatli olması gerekiyor."

YURT GENELİNDE KABUS SÜRÜYOR
Bayburt'tan Trabzon'a kızını ziyarete giden 3 çocuk babası Vedat Kılıç (45), domuz gribi yüzünden hayatını kaybetti.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 2 kişide domuz gribine rastlandı. 5 kişiden alınan numuneler ise incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.
Kastamonu'da, domuz gribi şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen 10 yaşındaki Yusuf Ö.'den sonra ağabeyi 12 yaşındaki Veysel Ö. de domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.
Eskişehir'de H.L.B., domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
Kırşehir'de önceki gün domuz gribi şüphesi ile hastaneye alınan Akile H., yoğun bakımda hayatını kaybetti.