Kol kola skandal!

8 yaşındaki Zehra'nın kırılan kolu, alçıya alındıktan 2 gün sonra kangren oldu ve kesildi. Mahkeme, kusurlu bulunan doktora 5 bin lira ceza verdi. Aile ise isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 00:00
Kol kola skandal!

İÇİNDEKİLER

Samsun'da doktor hatası yüzünden kolu kesilen Zehra Toprak (8), mahkeme kararıyla şok geçirdi. Skandal, 3 yıl önce patlak verdi. Zehra, Haziran 2013'te arkadaşlarıyla oyun oynarken kaza geçirdi. Düşüp sol kolunu kıran Zehra, özel bir hastaneye kaldırıldı. Doktor İ.T.K. (47) tarafından kolu alçıya alınan Zehra, daha sonra evine gönderildi. Ancak Zehra'nın ağrıları dinmedi. Küçük kız, ertesi gün yine aynı hastaneye gitti. Burada alçısı çıkarılan ve kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirlenen Zehra, ameliyata alındı.

İHMAL DAVASI
Doktor İ.T.K., ameliyatın ardından Zehra'ya gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek, çocuğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Yapılan kontrollerde Zehra'nın kolunun kangren olduğu belirlendi. Ameliyatla Zehra Toprak'ın sol kolu, dirsek altından kesildi. Toprak ailesi ise kızlarının kolunun doktor hatası yüzünden kesildiğini belirterek dava açtı.

'ÇOK ÜZÜCÜ'

Mahkeme, Zehra'ya gerekli antibiyotik tedavisi uygulamadığı için kusurlu bulunan Ortopedi Uzmanı Dr. İ.T.K.'ya, 'taksirle yaralama' suçundan 250 gün hapis cezası karşılığında 5 bin TL para cezası verdi. Aile ise cezaya isyan etti. Baba Adem Toprak, ceza davasının yanı sıra açtıkları 141 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davasının devam ettiğini belirterek, "Ceza davasının sonucu üzücü oldu. Kızımın kolu gitti, karşılığında 5 bin TL para cezası veriliyor. Doktor ihmali olduğu kesinleşti. Bunun belirlenmesi nedeniyle seviniyoruz ama cezayı az buluyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Kızımın yapmak isteyip kolu olmadığı için yapamadığı şeyler var. Onu öyle görünce kahroluyoruz" dedi.