Komşuya tam not!

Öğrenci evindeki gençler faturayı yatıramadı. Sayaca, İGDAŞ görevlisi için not yazdı. Notu okuyan komşunun mesajı ise duygulandırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2016 Güncelleme 09 Ocak 2016, 00:00
Komşuya tam not!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Bakırköy semtinde yaşanan diyalog, insanlığın ve komşuluğun ölmediğini gözler önüne serdi. Ailelerinden gelen harçlıklarla eğitimlerini sürdürmeye çalışan 3-5 genç, beraber kaldıkları öğrenci evinin faturalarını ödemekte zorlandı. Doğalgaz faturasını yatıramayan gençler, "İGDAŞ'çı abi, gazımızı kesme, burası öğrenci evi nolur? Bi dahaki ay ödeyeceğiz söz. D:1 Murat" diye not yazdı. Apartmanın 1 numaralı dairesindeki sayaca asılan bu yazıya, içleri ısıtan bir başka not eklendi. Bu notta da, "Bu ayki faturalarınızın hepsini D:4'e bırakın ben ödeyeyim. Kapının altından atsanız da olur. Kapınıza erzak falan da bırakacağım. Siz okuyun e mi! D.4 komşunuz" yazıyordu. Öğrencilerin yardımına koşan ve onların sadece okumasını isteyen 4 numaradaki isimsiz kahraman komşuya, o öğrenciler adına bir de biz teşekkür edelim dedik. Umarız öğrenciler de komşularının yüzünü kara çıkarmaz ve başarılı olur.



Doğalgaz faturasını ödeyemeyen gençler sayaca, 'Ne olur gazımızı kesmeyin' yazılı bir not bıraktı. Gençlerin haline üzülen komşunun, notun altına, 'Siz okuyun, faturanızı ben öderim' yazısı, 'İnsanlık ölmemiş' dedirtti.