Kızım için ölmek istedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iknası sonrası Boğaz Köprüsü'nde intihardan vazgeçen Vezir Çatraş, TAKVİM'e konuştu: Şeker hastası olan ve 26 Aralık'taki doğum gününü göremediğim kızım için bunalıma girdim. Kurtuluşu intiharda aradım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2015 Güncelleme 27 Aralık 2015, 01:46
Kızım için ölmek istedim

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde intihardan vazgeçirdiği Vezir Çatraş, Cumhurbaşkanının köprüde durmasının tamamen Allahın bir lütfu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının ilgilenmesi ile ailesine kavuşma umudunun arttığını belirten Çatraş kendisini köprüye çıkaran süreci şu şekilde anlattı:

5 YIL önce eşimle evlendik ve 5 yaşında Yağmursu ve 3 yaşında Deniz, Yağız isimli çocuklarım var. Mutlu bir evliliğimiz vardı. Tekstil işinde çalışıyordum.

GEÇEN muhtarlık seçimlerinde yüksek direğe bayrak asarken düşüp diz kapağım ve dişlerim kırıldı. 5 ay boyunca ayağım alçıda kaldı. Çalışamadım, bankadan 10 bin TL kredi çektim 14 bin TL olarak ödemeye çalışıyordum.

ÖDEME zorluğuna girdim, kaynanam tarafından karımın beyni yıkandı. Bana karşı değişti. Küçük bir kavgamız oldu yüzümü tırmalayınca bende birkaç tokat atmıştım. Sonra karakola gittik rapor almışlar annesinin kışkırtması nedeniyle 3 ay evden uzaklaştırma cezası verdiler.

SAVCILIKTAN kağıt geldiğinde karakola eşimle gitmiştik. Her şey normalken böyle bir karar çıkartıldı. Kızım Yağmursu hem şeker hastası hem de alerjik astım hastası onun için sürekli hastanede kızımla ilgileniyorum. Kaynanamın planı ile karım ve iki çocuğum evden götürülmüş.

20 gün boyunca her yolu denedim. Kızım 40 gün Bezmi Alem Hastanesi'nde yattı onunla ilgilendim. 22 gündür çocuklarımdan ve eşimden ayrıyım. Ben hepsini çok seviyorum.

KIZIM şeker hastası. 26 Aralık'ta da doğum günü vardı. Ancak çocuğumu göstermediler. Bunalıma girdim, çaresizliğe kapıldım.

ÇOCUKLARIMI ve eşimi 22 gündür göremediğim için sanki evin duvarları üzerime geliyordu. Hayatım altüst olmuştu. Yaşamanın anlamı kalmamıştı. Kızımın hastalığı ve çocuklarımla eşimi 22 gündür görememenin üzüntüsü beni bu eyleme
mecbur etti.


Vezir Çatraş, ailesine kavuştuğu günün kendisi için en mutlu an olacağını söyledi.

EŞİM CHP'YE OY VERİR
İntihara
teşebüste Cumhurbaşkanının köprüye gelmesinin tamamen tesadüf ve Allahın takdiri olduğunu belirten Çatraş, iftiralara tepki gösterdi: Biz aile olarak AK Parti'ye oy veririz. Eşim ise CHP'lidir. Benim AK Parti'ye veya başka bir iddia edildiği gibi örgüte üyeliğim yoktur. Sabıkam olduğu yazılmış öyle bir şeyimde yoktur. Cumhurbaşkanına saldırmak için benim bu durumumu fırsat bilip yalan yanlış şeyler yazılmış. Osmanlı arması önündeki fotoğrafımdan dolayı Osmanlı Örgüt üyesi olduğumu, eşimden boşandığımı ve sabıkam olduğunu yazmışlar. Te hayalim çocuklarıma, aileme kavuşmak" dedi.



'MÜSLÜMANSAN NE İNTİHARI' DEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikna çalışması sırasında kendisine Müslümansan neden intihara kalkışıyorsun dediğini belirten Çatraş, şu açıklamayı yaptı: Ben köprüdeyken çocuklarım ve eşimin getirilmesi için iknacı ile konuşuyordum. Sonra Cumhurbaşkanının durduğunu ve beni çağırdığını söylediler. İnanmadım, beni indirmek için oyun sandım. Arabadan inmesini istedim. Güvenlik nedeniyle inemeyeceğini söylediler. Sonra kendisini görünce yanına gittim. Bana nereli olduğumu sordu. Siirtli olduğumu söyledim. Güneydoğulu insanların dinine bağlı insanlar olduğunu intiharın dinen günah olduğunu söyledi. Herşeyin çözümünün olduğunu söyledi. Valiye talimat vererek gereğini yapın dedi...


Çatraş'ın en kısa sürede ailesiyle görüştürüleceği belirtildi.



Mustafa KAYA