Sığır avı

Facebook'ta 'Sığır Avcısı' adıyla örgütlenen 57 bin vatandaş, hatalı sürücüleri affetmedi. Kaldırımları işgal eden ve engelliler için ayrılan otoparklara giren araçları fotoğraflayıp, bunları sosyal medyada teşhir etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2015 Güncelleme 26 Aralık 2015, 01:46
Sığır avı

İÇİNDEKİLER

Duyarlı vatandaşlar, trafik polislerini aratmadı. Sanal alemde "Sığır Avcısı" adlı bir grup oluşturan binlerce kişi, trafikte hatalı davranan sürücüleri fotoğraflayıp sosyal medyadan paylaştı. Böylece hatalı sürücüler teşhir oldukları için en büyük cezayı aldı. Kendilerini "Sığır Avcısı" olarak nitelendiren 57 bine yakın vatandaş, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta hesap açtı. Burada bir araya gelen vatandaşlar, yasak olmasına rağmen engelliler için ayrılan otoparklara araçlarını koyan, kaldırımlardaki engelli rampalarının önlerine araçlarını park eden sürücülere savaş açtı. Trafikte hata yapanları tek tek fotoğraflayıp, bunları sanal alelde yayınladı.

'HAKARET AMAÇLI DEĞİL'
"Sığır Avcıları", engelli rampalarını kapatır şekilde park eden, yayaların geçişine engel olan, yasak olmasına rağmen engelli vatandaşlar için tahsis edilen otoparklara gelişigüzel park eden ve emniyet şeridinde ilerleyen araçları fotoğraflıyor. Bu fotoğraflar, "Sığır Avcısı" hesabından teşhir ediliyor. Böylece hatalı sürücü herkese rezil oluyor ve büyük tepki alıyor. "Sığır Avcısı" grubunu oluşturan kişiler, yaptıklarının bir nevi sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtiyor. "Sığır" kelimesinin de hakaret amaçlı değil, 'anlayışsız, kaba saba kimse, ahmak' kelime anlamlarından yola çıkarak kullanıldığı ifade ediliyor.



"Sığır Avcısı" grubuna katılan yaklaşık 57 bin kişi, kaldırımları işgal eden ve engelli otoparkını kullanan otomobillerin fotoğrafını çekiyor. Sosyal medyadan teşhir edilen hatalı araç sürücülerine tepki yağıyor.