Pardonlu ayıp

Hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ailesine şehit maaşı verildi. Ancak SGK, 3 yıldır ödenen 11 bin 896 lirayı 'Pardon' diyerek geri istedi. Söz konusu paraya elini bile sürmeyen aile ise şok geçirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2015 Güncelleme 23 Aralık 2015, 01:16
Pardonlu ayıp

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te görev başında öldürülen doktorun ailesine ödenen şehit maaşı, "Pardon" denilerek kesildi. Devlet hastanesinde çalışan Dr. Ersin Arslan'ın 3 yıl önce görev başında bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu can verdi. Sivil şehit ilan edilen doktorun ailesine, şehit maaşı bağlanmasına karar verildi. Ancak SGK, 3 yıl sonra aileye ödenen maaşı kesti. "Kusura bakmayın, memur hata yapmış" denilerek, aileye 3 yıldır ödenen 11 bin 896 TL geri istendi. Aile, avukatı kanalıyla duruma itiraz edince evlerine icra gönderildi. Takibin durması üzerine, SGK dava açtı.

'O PARAYA ELİMİ BİLE SÜRMEDİM'
SGK'nın parayı geri istemesi acılı anne Hatice Arslan'ı çok şaşırttı. Acılı anne, "Benim oğlum öldükten sonra 3 kişi geldi ve 'Sana biraz maaş bağlayacağız' dediler. 3 ay sonra bana 5 milyar para çıktı. O parayla oğlum için hayır yaptım. Daha sonra o paranın 5 kuruşuna bile dokunmadım. Aydan aya yatan para 330 lira. Ben maaş falan istemedim, o paraya da muhtaç değildim" diye ağladı.



Görev başında öldürülen Dr. Ersin Arslan ailesinin acısı ikiye katlandı. Şehit maaşı kesilen aile, şok yaşadı. Gözlerin çevrildiği SGK İl Müdürlüğü ise konuyla ilgili Ankara'daki Genel Müdürlük'ten gelen yazıya istinaden işlem yaptıklarını, Ankara'dan detaylı bilgileri aldıktan sonra açıklama yapılacağını vurguladı.