İftira Hürriyet'i

Cübbeli Ahmet Hoca, 2000 yılında cezaevinde yatarken kendisiyle birlikte bir hahamın da kaldığını belirtti. Haham'ın tuttuğu günlükleri İsrail Konsolosluğu'ndan gelen kişilere verdiğini söyledi. Bunlarla da Hürriyet'te asılsız haber yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2015 Güncelleme 20 Aralık 2015, 02:11
İftira Hürriyet’i

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı aHaber önceki gün kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mehmet Ünlü'yü konuk etti. Erkan Tan'ın sunduğu 'Düşünce Atlası' programına katılan Ünlü, anlattıklarıyla izleyenleri şoke etti. 2000 yılında "İltica" soruşturması içinde yargılanan Ünlü, 'Şeriat suçlamaları' iddialarıyla hapse atıldı. Konuşmanın seyrinin bu noktalara gelmesiyle Ahmet Ünlü, cezasını çektiği sıralarda bir anısını paylaştı. Anlattıkları ise hemen herkesçe bilinen bir gerçeği tekrar gözler önüne serdi.

'İSRAİL İÇİN ÇALIŞ'
Cezaevinde bulunduğu 2000 yılında kendisiyle beraber bir hahambaşının da kaldığını anlatan Cübbeli Ahmet Hoca, "Bana hapiste hahambaşını gönderdiler. Kaç ay yanımda yattı. Bana 'Gel Amerika'ya, Manhattan'da seni misafir edeyim. Bizim lobilerle anlaş. Bir daha konuşma bizim aleyhimize'dedi" ifadelerini kullandı. Ayrıca aynı kişinin koğuşta yaşadıklarını İbranice olarak gün gün not tuttuğunu ve bu notları İsrail Konsolosluğu'ndan gelen kişilere kendisinin jurnallediğini söyledi. Anlattıklarıyla izleyenleri şoke eden Ünlü, sözleriyle bir zamanların Türkiye'sinde işleri yürütenlerin kimlerden emir alarak hareket ettiğini de gözler önüne serdi. Ahmet Hoca'nın son sözü İsrail'le aynı tarihte kurulan ve İsrail'in çıkarlarını savunma ilkesinin benimseyen Hürriyet ile ilgiliydi. Ünlü, hahamın gün gün tuttuğu notları MOSSAD ajanlarına verdikten sonra, bu notlarla ertesi gün Hürriyet'te kendi hakkında asılsız haberlerinin çıktığını iletti.