Himmet paralarını ABD'li avukatlara harcıyor

Art arda yediği darbeler sonrasında çöküş sürecine giren Paralel İhanet Çetesi'nin elebaşı Fethullah Gülen kurtuluşu milyonlarca dolar ödediği ABD'li avukatlarda arıyor şimdi.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2015, 23:18
Himmet paralarını ABD’li avukatlara harcıyor

İÇİNDEKİLER

17 ve 25 Aralık'ta dönemin hükümetine darbe girişiminde bulunan ama bu planı başarısızlıkla sonuçlanan FETÖ ayakta kalmak için farklı yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Türkiye'de yediği büyük darbeler sonrasında dağılma sürecine giren Paralel İhanet Çetesi, ayakta kalabilmek için ABD'li avukatlara milyonlarca dolar ödüyor.

GÜLEN'İN ŞİMDİKİ UMUDU ABD'Lİ AVUKATLAR
ABD'yi 5 milyon dolar hortumladığı Amerikan basını tarafından deşifre edilen Fetullah Gülen'in kendisi hakkında açılan 6 dava için milyonlarca dolarlık himmet paralarını harcadığı ve bunun için ABD'li bir hukuk bürosuyla anlaştığı iddia edildi.

AVUKATLARA YILLIK 2.5 MİLYON DOLAR VERECEK
Twitter'da Gülen terör örgütünün ABD'deki kirli işlerini deşifre eden "Gulen Leaks" adı sosyal medya hesabı konuyla ilgili detayları Twitter'dan açıkladı.

Pensilvanya'dan sızan haberlere göre, FETÖ avukatlarının kendisini kurtaramayacağını anlayan Fetullah Gülen yıllık 2.5 milyon dolar vererek ABD'li Steptoe & Johnson adlı avukatlık firmasıyla anlaşma yapmış.

İşte Gulen Leaks'ın FETÖ'nün kirli ilişkilerini ortaya çıkaran o tweetleri:

► Fethullah'ın milyonlarca dolar verdiği avukatlık bürosu, uluslararası bir şirket olan Steptoe & Johnson. Cemaat'in onlarca avukatının işe yaramayacağını anlayan Fethullah, kendine Steptoe & Johnson firmasını tuttu. İlk avans ise yaklaşık $ 400.000 Anlaşılan şirket Steptoe & Johnson Johnson'nın 500'den fazla avukatı bulunuyor.

► Özellikle bilişim suçları ve hükümetlere karşı işlenmiş suçlar konusunda uzmanlar. Tam kendilerine göre bir şirket bulmuşlar. Dava Pensilvanya'da açılmasına rağmen, Fethullah'ın avukatının en yakın ofisi Washington DC'de Steptoe & Johnson avukatlarının çoğu ya eski senatör ya da milletvekili. Ayrıca Türkiye'yi karalama kampanyasına yardımcı olan birçok eski senatör ve kongre üyesi, bu şirket ile bir şekilde ilişki içinde.

► ABD, Gülen'e okullar üzerinden verdiği paraları, avukatları ile geri alacak. Gülen'i savunmanın bedeli yıllık sadece 2,5 milyon dolar! Ve şimdi sıkı durun! Türkiye'yi Obama'ya şikayet eden bir mektup yazan Charles Schumer, bizzat bu avukatlık bürosunda çalışıyor.

► Charles Schumer ile Fethullah'ın ilişkisi, çok öncesinden başlayan lobi faaliyetlerine ve politik para bağışlarına dayanıyor. Gülen'in ABD'de çok arkadaşı(!) var.

► Türkiye'yi karalayan mektupların arkasındaki senatörler şimdi de Gülen'in avukatlığını yapıyor. Cemaatin ABD Kongresi'ne yaptığı bağışlar, Türkiye'yi karalayan tüm mektupların altını imzalayan kişiler hep bu şirket ile bağlantılı.