Trump Towers'a boykot çağrısı

ABD'nin cumhuriyetçi Başkan Adayı Trump'ın İslam karşıtı sözlerine tepkiler büyüyor. 'Müslümanları ABD'ye almayalım' sözlerini söyleyen Trump'ın sahibi olduğu Mecidiyeköy'deki Trump Towers'a Twiter'da boykot çağrısı yapıldı.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2015, 14:12
Trump Towers’a boykot çağrısı

İÇİNDEKİLER

ABD'nin cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump'ın 'ABD'deki camileri kapatıp, Müslümanların ABD'ye girişini yasaklatacağım' sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. En son İngiltere'de 'Trump'ın İngiltere'ye girişi yasaklansın' imza kampanyasından sonra Türkiye'de boykot çağrıları yapılmaya başlandı. Trump'ın ve Aydın Doğan'ın ortağı olduğu Mecidiyeköy'deki Trump Towers ve AVM'si için için Twitter'da boykot çağrısı yapan bazı takipçiler, 'Müslüman düşmanına Müslüman bir ülkede para kazandırma' diyerek tepki gösterdi.

AVM'İN ORTAĞI AYDIN DOĞAN'A DA TEPKİ BÜYÜK
Trump Towers'ın ortağı olan Aydın Doğan'a da tepkiler büyüyor. Müslümanlara hakaret eden birine Müslümanlar üzerinden para kazandıran Doğan, lisans hakkından dolayı yılda 1 ile 5 milyon dolar arasında para ödüyor. Twitter'da Trump'ın 'Müslümanları ABD'ye sokmayacağım' sözlerini hatırlatan takipçiler Doğan'a 'Sen ABD'ye girebilecek misin?' diye sorarak tepkilerini dile getirdiler.












YURTDIŞINDA
DA TEPKİLER BÜYÜYOR
Yurtdışında da pek çok kişi sosyal medya hesapları üzerinden Donald Trump'ı sert biçimde eleştirdi. İşte öne çıkan tweetler;



Huffington Post'un"Donald Trump pek çok Müslüman arkadaşının da Müslümanların Amkerika'ya girişini engelleme planına katıldığını iddia etti" haberi üzerine Twitter kullanıcısı Stacey Majessick'in yanıtı: "Arkadaşlardan kastı Dubai ya da İstanbul'daki golf resortlerindeki çalışanlarını mi kastediyor?"


"Trump iki yüzlü bir pislik. Saçma sapan konuşuyor ama Birleşik Arap Emirlikleri'nde Müslümanlar ile iş ortaklığı da yapıyor."



"Böyle bir adamın rezidansında oturduğum için utanç hissediyorum!"

KANADA'DA TRUMP TOWERLARIN İSİMLERİ DEĞİŞECEK
Donald Trump'ın Müslümanların Amerika'ya alınmamasını teklif etmesinin ardından, Toronto Konsey'inde Trump'ın Toronto ve Vancouver'daki binalarından isminin silinmesi önerildi.

Toronto Konsey Üyesi Josh Matlow, twitter hesabı üzerinden, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayının tartışmalı ifadesine dayanarak Trump Tower'ın yeniden adlandırılması gerektiğini belirtti.

Trump Tower, Toronto'da da tıpkı İstanbul'da olduğu gibi şehrin merkezinde yer alıyor. bünyesinde gelir düzeyi yüksek müşterilerine hitap eden lüks otel ve rezidanslar bulunduruyor.


Josh Matlow: Sahiplerinin, Toronto'daki Trump Tower'ın ismini değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Toronto karma(çok uluslu) ve kişisel inançlara saygılı bir şehirdir. Donald Trump bir faşisttir.