Batı yandı doğu dondu

Türkiye 4 mevsimin güzelliklerine sahne oldu. Doğu'da kar, Batı'da ve Güney'de ise güneş yüzünü gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2015 Güncelleme 08 Aralık 2015, 00:39
Batı yandı doğu dondu

İÇİNDEKİLER

Aralık ayı 4 mevsimin yaşandığı Türkiye'de renkli görüntülere sahne oldu. Doğu bölgesi kara kışla buz tuttu. Yoğun kar yağışı yüzlerce köyün ulaşımını kapattı. Kayak merkezleri yağan kar ile hareketlendi. Gencinden yaşlısına hemen herkes karın tadını çıkardı. Bolu'da, kar yağışının ardından hava sıcaklığı eksi 5'e kadar düştü. Gölcük Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyi de buz tuttu. Elazığ'da geceleri eksi 13 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları yüzünden kentteki süs havuzları dondu. Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'ın Hafik ilçesinden geçen kısmı kısmen buz tuttu.

AKDENİZ KAYNADI
Batı'da ve Güney'de ise durum tam tersiydi. Muğla'nın Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde sıcak havayı fırsat bilenler, kafelere ve sahile akın etti. Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde denize girip güneşlenenler yazdan kalma havanın tadını çıkardı. Her iki ilçede de hava sıcaklığı 20 deniz sıcaklığı 21 dereceye kadar ulaşırken, aileler çocuklarıyla sahil kenarlarında yürüyüş yaptı. Çocuklar parklarda oyun oynadı.



VALİ PİSTİ TEST ETTİ
Antalya'dan Erzurum'a atandığı 2013 yılında, "Dağları ile ünlü bir şehrin valisi olup da kaymamak ayıp olur" diyerek yağan ilk karda Palandöken ve Konaklı'da kayak yapmayı öğrenen Vali Ahmet Altıparmak, iyi bir kayakçı oldu. Vali Altıparmak, yeni kayak sezonu açılmadan önce kayak takımını alıp pistleri test etti. Vali Altıparmak, her şeyin dört dörtlük olduğunu belirterek kayak severleri Erzurum'a beklediklerini söyledi.