Canlı bomba kendini patlattı: 3 ölü

Lübnan'ın kuzeyinde bir eve düzenlenen operasyon esnasında, şüpheli kişi kendini patlattı. Patlama sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2015, 13:49
Canlı bomba kendini patlattı: 3 ölü

İÇİNDEKİLER

Lübnan'ın kuzeyinde güvenlik güçlerinin canlı bomba şüphesiyle bir eve düzenlediği operasyonda, intihar saldırısına hazırlanan şüphelinin kendisini patlatması sonucu, saldırganın da aralarında bulunduğu ev sakinlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya konuşan güvenlik kaynakları, Lübnan'ın kuzeyindeki Deyr Ammar bölgesinde intihar saldırısı şüphesiyle aranan Muhammed Hamza isimli şahsın evine güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında, şüphelinin kendini patlattığını aktardı.

Patlama sonucu, şüphelinin kendisi, annesi ve kız kardeşinin bebeği olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiği, ev sakinleri ve güvenlik güçlerinin aralarında bulunduğu altı kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri, Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kontrolü altında olan Dahiye bölgesindeki Burc el-Baracne'de 12 Kasım'da 43 kişinin hayatını kaybettiği çifte intihar saldırılarının ardından ülke genelindeki terörle mücadele operasyonlarını arttırdı. Son dönemde düzenlenen operasyonlarda, yirmiden fazla şüpheli gözaltına alınırken 300 kilograma yakın patlayıcı ele geçirildiği aktarılmıştı.