İğne geliyor

Antalya'da bir mekan "Hemşire" temalı parti düzenledi! Ancak kep takıp şırınga ile organizasyona katılanlar yetkilileri harekete geçirdi. Sağlık Genel Müdürlüğü yasal işlem yapılması talimatını verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 00:00
İğne geliyor

İÇİNDEKİLER

Sıradışı parti, sağlık sistemini derinden etkiledi. Antalya'daki Ceila Club adlı mekan, 14 Ağustos'ta "Emergency Party" düzenlemeye karar verdi. Ancak Türk Hemşireler Derneği (THD) Antalya Şube yöneticileri, Ceila Club yetkililerinden, eğlencenin iptalini istedi. THD Antalya Şubesi, kulüp yöneticilerine kınama yazısı da gönderdi. Yazıda, hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği belirtildi.

YALAN SÖYLEMİŞLER
Söz konusu yazıda, "Partinin afişinin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır" denildi. Kulüp yetkilileri "Partiyi erteledik" dedi. Ancak aynı tarihte Ceila Club'de çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, partinin düzenlendiğini gözler önüne serdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geti. Bakanlık, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne talimat vererek olayla ilgili hem idari hem de yasal işlem başlatılmasını istedi. Ayrıca bu konuyla ilgili 81 il valiliği sağlık müdürlüğü de bilgilendirildi.


Partiye katılan kadınlar, hemşire kıyafeti giyindi. Kep takıp şırınga ile poz verdi. Ancak bu görüntüler sosyal medyada yayınlanınca büyük tepki çekti.