Son devrimci!

Kapitalizm, zengin ettiği işadamlarını memnun etmedi! Para babası Ali Koç, "Kapitalizm'in ortadan kalkması gerekir' dedi. Ünlü işadamı, Marx, Engels, Lenin'den sonra, en büyük devrimci ilan edildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 01:19
Son devrimci!

İÇİNDEKİLER

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, kapitalizm sayesinde zenginliğine zenginlik kattı. Serveti tam 8 milyar dolara ulaştı. Ama o, yine de içinden geçenleri anlatmaktan geri kalmadı. Bir süre önce "İki çocuğum var, onların geleceğinden endişe duyuyorum" açıklamasını yaptı. Bu sözleriyle hem işçileri hem de patronları şaşırttı. B20 Zirvesi'nde ise İkinci Dünya Savaşı'na göre gelirin 50 kat arttığını, ancak gelir dağılımına bakıldığında büyük bir ayrım olduğunu söyledi.

EŞİTSİZLİĞE TEPKİ!
Koç, "Buradaki eşitsizliği anlamak için Einstein olmaya gerek yok. Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir " dedi. Böylelikle işçi dostu kesildi. Koç'un bu açıklamalarını duyanlar, Twitter'dan yaptıkları yorumlarla herkesi kırdı geçirdi. Caps'ler sosyal medyayı süsledi. Ünlü işadamı, Marx, Engels, Lenin'e benzetildi.


Ali Koç'un açıklamaları, sosyal medyada ilk sıralara yerleşti. Devrimci caps'leri, herkesi kırıp geçirdi.


Hürriyet, Ali Koç'un bu görüntüsünü tepki üzerine internetten kaldırdı.

KIZGIN KOÇ
Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen işadamlarını haber yaptı. Patronlar, sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ciddiye almıyor gibi bir algı yaratılmaya çalıştı. Buna kızan ünlü işadamı Ali Koç, şu açıklamayı yaptı: Hepimiz aynı gemideyiz. Ben bu şekilde haber yazılmasını çok ucuz ve yakışıksız görüyorum.

1.300 LİRA MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da patronlara "Hepimiz ölüp gidiyoruz, paraları beraber götürüyor muyuz? Gelin bunları işçilerinizle paylaşın..." dedi. Sözler aynı zamanda Ocak'ta 1.300 lira olacak asgari ücrete karşı çıkan işadamlarına mesaj olarak algılandı. İşadamları özellikle 7 Kasım seçimlerinden önce muhalefet liderlerinin 2 bin liraları bulan asgari ücret vaatlerine karşı hiç seslerini çıkartmamışlardı. 1 Kasım'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesiyle birlikte asgari ücretin 1.300 liraya çıkartılacak olmasından sonra ise "İşçi çıkartırız, fabrikaları yurtdışına taşırız" tehditlerine varan açıklamalar peş peşe gelmişti.