Özgür Doğan!

Aydın Doğan'ın medyası sürekli ifade özgürlüğünün altını çizdi. Ama konu kendileri olunca sansür uygulamaktan kaçınmadı. Bir gencin hazırladığı 10 dakikalık videodaki 1 saniyelik CNN Türk görüntüsünü bahane eden Doğan Medya, videoyu adeta internetten kazıttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2015 Güncelleme 01 Kasım 2015, 01:13
Özgür Doğan!

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyayı sallayan "Türkiye'de Modern, Çağdaş, İlerici, Barışsever ve Aydın Olmanın Yolları" adlı video, Doğan Grubu tarafından sansürlendi. Her fırsatta ifade özgürlüğünden bahseden ve sansüre karşı olduğunu iddia eden Doğan Grubu, CNN Türk yayınından bir parça olduğu gerekçesiyle videoyu youtube ve video paylaşım sitelerinden kaldırttı. Ancak Salih Necdet Atasev'in videosu sosyal medyada izlenme rekorları kırmaya devam etti.

TELİF HAKKINI BAHANE ETTİ
Türkiye'de kısa yoldan entel görünmenin yollarını anlatan ve eğlenceli dili, başarılı çekimleriyle kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen 'Türkiye'de Modern, Çağdaş, İlerici, Barışsever ve Aydın Olmanın Yolları' başlıklı video, Twitter'da da paylaşıldı. Ancak videonun Youtube ve video sitelerindeki ömrü kısa oldu. Her fırsatta sansüre karşı olduğunu dile getiren ve ifade özgürlüğünden dem vuran Doğan Grubu, telif haklarını gerekçe göstererek videoyu tüm sitelerden kaldırttı. Doğan grubunun uyguladığı sansüre sosyal medyanın tepkisi ise sert oldu. Video yüzlerce kişi tarafından Twitter ve özel paylaşım sitelerinden yayınlandı. Doğan grubunun sansür çalışması da böylece ters tepti. Doğan Grubu'nun videoyu sansürlemesinin ve sitelerden kaldırtmasının nedeni ise teröre verdiği desteğin ortaya çıkmasıydı. Videoda, Gezi olayları sırasında 'kırmızı fularlı kız' olarak lanse edilen ancak daha sonra PKK'ya katılan terörist Ayşe Deniz Karacagil ile Cüneyt Özdemir'in CNN Türk'te yaptığı röportajın bir bölümü de yer alıyordu. Cüneyt Özdemir'in bu röportajda Karacagil'i 'cici kız' gibi göstermesi büyük tepki çekmiş, teröre verdiği destek alenen ortaya çıkan Doğan Grubu, o röportajı bütün video paylaşım sitelerinden kaldırtmıştı. Doğan Grubu, 10 dakikalık videodaki sadece birkaç saniye görünen işte bu kısmı bahane ederek videoyu sansürlemeye çalıştı.



Salih Necdet Atasev'in videosu Türkiye'de kendini aydın olarak tanımlayan kesimlerin durumunu ironik şekilde ele alıyor. Yaklaşık 10 dakikalık eğlenceli video, çekim teknikleri ve diliyle de dikkat çekiyor.



Sansürlenen videoda, Cüneyt Özdemir'in Deniz Karacagil'le röportajı yer aldı. Karacagil'in PKK'lı olduğu anlaşılınca Doğan grubunun PKK propagandası yaptığı ortaya çıkmıştı.

Aydın Doğan kendi kanalının terör propagandası yapmasına ses çıkarmadı ama bu görüntünün kullanılmasından dolayı büyük rahatsızlık yaşadı.