Canlı kalkan Hürriyet

Doğan Medyası Selahattin Demirtaş'tan yine desteğini esirgemedi. Hürriyet'in internet sitesi HDP liderine canlı kalkan oldu. "Cici çocuğun imajı bozulmasın" diye Öcalan posterleri önünde çekilen fotoğraflarını sansürledi! Demirtaş ise CNN International'a bağlanarak Türkiye'yi şikayet etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:18
Canlı kalkan Hürriyet

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Ankara'daki kanlı saldırı ile sarsıldı. 97 vatandaşımız hayatını kaybederken yüzlercesi yaralandı. Güvenlik birimleri saldırının faillerinin yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ancak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yine üst aklı arkasına aldı! Doğan Medyası, kol kanat gerdiği Demirtaş'a bir kez daha sahip çıktı. CNN Türk'e çıkıp saz çalan, Nişantaşı, Bebek ve Etiler'den oy toplayan Demirtaş, Doğan Grubu tarafından korumaya alındı.

FOTOĞRAF DHA'DAN
"Cici Çocuk" Demirtaş, dün saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen için İstanbul'daki Eruhlular Derneği'ne gitti. Taziyelerini iletti. Demirtaş'ın ziyarete gittiği dernekte, terör örgütü PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan lideri Öcalan'ın fotoğrafları asılmıştı. Demirtaş'ın ziyaretini haberleştiren Hürriyet'in internet sitesi; Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndan oy alan Demirtaş'ın imajı bozulmasın diye Öcalan posterleri önünde çekilen fotoğraflarını sansürledi. Üstelik söz konusu fotoğraf yine Doğan Grubu'na bağlı olan Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından çekilmişti.

CNN'DEN İKİYÜZLÜ YAYINLAR
Hürriyet'in internet sitesi bunun yerine Demirtaş'ın eski fotoğrafını kullanıp haberi servis etti. Doğan Medya'nın desteğini esirgemediği Demirtaş ise önceki akşam CNN International'ın canlı yayınına bağlandı. Ankara'daki kanlı saldırı için Türkiye'yi suçladı. "Bu daha çok IŞİD bağlantılı bir terör saldırısına benziyor ama hükümetin de çok ciddi siyasi sorumluluğu ve devlet içerisinde de alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önceki akşam canlı yayında saldırıyla ilgili açıklamalar yaptı. Doğan Grubu'nun kanalı olan CNN Türk'te, Kurtulmuş İsrail'in yaptığı katliamları anlatınca, CNN Türk vakit kaybetmeden yayını kesti.

SAYI YALANI

Ankara'daki saldırıda 97 vatandaşımız öldü. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise "128 yoldaşımızı kaybettik" dedi. Ancak olayın faili olarak devleti gösteren Demirtaş'ın yalanı çabuk patladı. HDP Genel Merkezi, Demirtaş'ın verdiği rakamla ilgili bir açıklama yapıp "Rakam yanlış. kamuoyundan özür dileriz" dedi.