HileBAZlık!

İstanbul'un gözde semtlerinden Beşiktaş'ta baz istasyonu şoku yaşanıyor. Park ve okul yakınlarında gece yarısı sessizce kurulan istasyonlar semt sakinlerini çileden çıkartıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2015 Güncelleme 09 Ekim 2015, 01:28
HileBAZlık!

İÇİNDEKİLER

İnsan sağlığına zararları kesinleşmese de, baz istasyonları herkesi korkutuyor. GSM şirketleri daha iyi hizmet bahanesiyle olmadık yerlere bu istasyonları konduruveriyor! Bunun son örneği İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Dikilitaş semtinde yaşandı. Sokaklara gece saat 3.00 baz istasyonları kuruldu. Sabah kalktıklarında pencerelerinin önünde baz istasyonlarını gören vatandaşlar, neye uğradığını şaşırdı. Baz istasyonu manzaralı evlerinde huzursuz olan Beşiktaşlılar, bu istasyonların halı saha, çocuk parkları ve okulların yanında yer almasından dolayı da isyan bayrağını açtı. Vatandaşlar, Beşiktaş Spor Kulübü tesislerindeki baz istasyonundan sonra art arda bu istasyonların gizlice yerleştirildiğini söyleyerek, şöyle konuştu: "Bu tesislerin 50 metre yakınında, Mahmut Erseven İlkokulu bulunuyor. Onun hemen 10 metre uzağında ise Abdullah Sızmaz Çocuk Parkı var. Bu parka geçen yıl bir baz istasyonu kurulmuştu. Yetmedi, geçen ay Çetin Emeç Çocuk Yuvası'nın hemen bitişiğine bu istasyondan kuruldu. Çocuklarımız tehlike altında. En kısa sürede bu istasyonların kaldırılmasını istiyoruz."

BİZE DANIŞILMADI!
Belediye yetkililerinin bu konuda, gerekli önlemleri almadığını belirten vatandaşlar, kendilerinin yalnız bırakıldığını ifade etti. Semt sakinleri, baz istasyonları kurulurken kendilerine danışılmadığını anlattı.

KANSER TEHLİKESİ
Mantar gibi her yerde biten baz istasyonlarının radyasyon değeri limitlerde olduğu söylense de, vatandaşlar buna inanmıyor. Yıllar içerisinde radyasyon birikimi yaşanabileceği, bunun da başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olabileceğini belirtiyorlar.