Davutoğlu canlı yayında müjdeleri sıraladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatleri canlı yayında tek tek sıraladı...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2015, 01:57
Davutoğlu canlı yayında müjdeleri sıraladı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu atv-a haber canlı yayınında milyonlara AK Parti seçim beyannamesindeki ekonomik vaadleri anlattı...

"ÖNEMLİ PROJELER ORTAYA KOYDUK"
Muhalefet seçim beyannamesinde sınav olmayacak bir şekilde hazırlık yapıyorlar. Aramızdaki fark o. Biz çok büyük projelere imza attık. 12 yıl içinde halk bizim büyük projelerimizi gördü. Halk bir başka hayat tarzına alıştı. Bunun getirdiği yeni bir kitleyle karşı karşıyayız.

2011'de büyük 2023 projelerini ortaya koyduk. İşçilerimiz ve gençlerimiz için önemli projeler ortaya koyduk. Gençler bir paradigma sıçraması bekliyor. Sosyal destekler olarak olağanüstü destekler verdik, ama bunu arttırırsak insanlar çalışmaktan kaçınabilir. Şimdi insanımızın katma değer üreteceği bir çalışma ortaya koymak istedik.

"PROJE GETİREN GENCİMİZE 50 BİN TL"

Başka ülkelerde görünmeyen bir model ortaya koyduk. Gençlerle ilgili işsizlik konusu tüm dünyanın sorunu. Nüfusumuz dinamik ve bunu durdurmak da istemiyoruz. Almanya gibi olmak istemeyiz. Gençlerin önünde iki yol var. Ya kendi iş kuracak ya da bir yere işe girecek.

Kendi iş kuracaksa 50 bin lira can suyu vereceğiz. Geri ödemek yok. Riski ne, o parayı genç kullanamayabilir. İkna edici bir proje hazırlanırsa, neden o para kullanılmasın? Eğer 50 binin üzerine yetmiyor denirse de 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Eğer iş kurmaz ve bir yerde çalışmak isterse işverene gencimiz için bir yıl destek vereceğiz ve maaşını bizden alacak. Verilen bu kaynaklar zaten bakıldığında üç yıl sonra gri ödenecek.
Asgari ücret bir standart belirlemedir. Bu standardı çok aşağıda ya da çok yukarıda belirlemek sıkıntılar doğurur. Şuanda dahi Bulgaristan'da asgari ücret daha düşük olduğu için olaya kayılıyor. 184 liradan bin liraya getirdik asgari ücreti. Bin 300 liraya çıkacak. Biz bunu teklif edeceğiz."