Mega çile

9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. İstanbul dışına çıkan tatilciler, dönüş yolunda yine çile çekti. Kilometrelerce araç kuyrukları nedeniyle trafik kilitlendi. Otogara yanaşamayan otobüslerden inen vatandaşlar ise tehlikeye aldırış etmeden yürümeyi tercih etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2015 Güncelleme 28 Eylül 2015, 01:34
Mega çile

İÇİNDEKİLER

Trafikte her bayram, aynı çileyle bitti! 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul dışına çıkan tatilciler, dönüşte yine trafik çilesi çekti. Tatili fırsat bilenler, Kurban Bayramı için İstanbul'u terk edip, memleketlerine gitti. Tatilciler, 4 gün süren bayramın sona ermesiyle dün İstanbul'a dönüşe geçti.

SÜRÜCÜLER KONTAK KAPATTI
İstanbul yönüne doğru önceki gün başlayan trafik yoğunluğu, dün gece geç saatlere kadar devam etti. Özellikle TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik kilitlendi. Kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları meydana geldi. Yolda kalan sürücüler, isyan etti. Yoğun trafikten bunalan birçok sürücü, araçlarını yol kenarlarına çekip kontak kapatarak dinlenmeyi tercih etti. Boğaz Köprüsü'nde ise araçlar güçlükle ilerleyebildi. Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi'den dönüşe geçen ve deniz yolunu tercih eden tatilciler ise Bandırma Feribot İskelesi'ne yöneldi. İskele önündeki uzun araç kuyrukları dikkat çekti. Dönüş yolunda yaşanan çile, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da başgösterdi. Uzun süren yolculukların ardından memleketlerinden İstanbul'a dönen vatandaşlar, otobüslerde fenalık geçirdi. Otobüsler otogar girişinde uzun kuyruklar oluştururken, bazı yolcular araçlarından inerek yürümeyi seçti. Otogara ulaşamayan otobüslerden inen yolcular, tehlikeye aldırmadan TEM Otoyolu'nda karşıdan karşıya geçti. Ortaya çıkan manzara ise "bayram tatilinin faturası" olarak değerlendirildi.

Emir SOMER