Tecavüz kurşunu

Rus işadamı cinayetinden nişanlıya tecavüz çıktı. Moskova'daki ormanda yaşanan tecavüzün intikamı Antalya'da bir restorandaki akşam yemeğinde kanlı şekilde son buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2015 Güncelleme 19 Eylül 2015, 00:00
Tecavüz kurşunu

İÇİNDEKİLER

Moskova'da sebze ve meyve ticareti yapan 47 yaşındaki Vadim İvanenko, geçen 9 Şubat akşamı Antalya'daki restoranda Rus arkadaşlarıyla yemek yerken çıkan tartışmada öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden Kazakistan uyruklu 26 yaşındaki Almas Konsbayev hakkında kasten öldürmek suçundan dava açıldı.

NİŞANLIYA TECAVÜZ
Almas Konsbayev dün çıktığı duruşmada şöyle dedi: "Nişanlım Oksana beni terk etmişti. Yaptığım araştırmada, Oksana'ya Vadim'in tecavüz ettiğini öğrendim. Oksana'nın beni bu olay nedeniyle terk ettiğini öğrendiğim için Vadim'e kızgındım. Olay günü masaya otururken Vadim tabancasını çıkarmıştı. Ben de bakmak için kendisinden istedim. Tabancayı aldıktan sonra önce karnına, sonra başına doğru ateş ettim." Duruşmada, Vadim Ivanenko'nun tecavüzüne uğradığı iddia edilen 22 yaşındaki Oksana Vıvchar da tanık olarak dinlendi. Vıvchar, "Nişanlım Almas, Vadim ile iş yapıyorlardı. Beni Vadim ile sevgilim tanıştırmıştı. Vadim benim Almas'ın kız arkadaşı olduğumu biliyordu" dedi.

ORMANA GÖTÜRDÜ
Vadim İvanenko'nun kendisine tecavüz ettiğini de anlatan Oksana Vıvchar, şunları söyledi: "2014 yılının temmuz ayıydı. Bir gün kız arkadaşımla Moskova'daki bir restorana yemeğe gitmiştim. Vadim korumalarıyla birlikte restorana gelip 'Seni Almas'ın yanına götüreceğiz' dedi. Alkollüydü. Kabul etmeyince beni zorla Vadim'in aracına bindirdiler. Ormanlık bir alana götürdüler. Vadim bana orada tecavüz etti. Korumaları da tecavüzü video kameraya çekti. Daha sonra polise gidip şikayet ettim. Fakat Vadim Moskova'da çok etkili bir kişi olduğu için soruşturmayı kapattırdı. Tecavüz olayını Almas'a anlatmadım. Fakat kız arkadaşım olayı Almas'a anlatmış."