TRT'den Taraf'ın haberine yalanlama

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), bugün Taraf gazetesinde, kuruma ilişkin yer alan haberin tamamen yorumlar üzerine kurgulanmış, gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğunu bildirdi.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2015, 17:46
TRT’den Taraf’ın haberine yalanlama

İÇİNDEKİLER

TRT Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, kuruma yönelik gerçek dışı yayınlarının hız kesmeden devam ettiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Taraf gazetesinde 'TRT'yi havuzda istediği gibi yüzdürecek' başlığıyla yer alan haber, tamamen yorumlar üzerine kurgulanmış, gerçek dışı ve hayal mahsulü olup kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Bu itibarla haberde yer alan ilgili yönetmelik değişikliği, 06.08.2009 tarih ve 27311 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Geçici Danışma Kurulu Yönetmeliği'nin 5. Maddesi'nin iptaline ilişkin Danıştay 10. Dairesi'nin 26.02.2015 tarih 2015/787 no'lu kararının gerekçesi doğrultusunda yapılmış ve karar gereğince kurula seçilecek üyelerin nicelik ve nitelikleri yeni düzenlemede açıkça belirtilmiştir.

Tamamen Danıştay kararının yerine getirilmesinin doğurduğu gereklilik ve zorunlulukla gerçekleştirilen bir yönetmelik değişikliği üzerinden yapılan bu tür maksatlı yayınlarla ilgili değerlendirmeyi kamuoyumuzun yüce takdirlerine sunarız."