Doktorsuz salon suçsuz bulundu

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal üç yıl önce spor yaptığı salonda kalp krizi geçirerek öldü. Aile, spor salonuna dava açtı. Bilirkişi Ulukartal'ın ölümü ile doktor bulundurmayan salon arasında bağ kuramadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2015 Güncelleme 27 Temmuz 2015, 00:00
Doktorsuz salon suçsuz bulundu

İÇİNDEKİLER

Kartal Makarnaları kurucusu İsmail Hakkı Ulukartal'ın torunu olan Ulukartal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Hakkı Ulukartal (43), üç yıl önce Bebek'teki 'MacBebeköy' adlı spor salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Boston Üniversitesi'nden onur derecesi ile mezun olduktan sonra iş dünyasında öne çıkan Ulukartal'ın ölümünün ardından ailesi spor salonu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Salonun müşterilerden kişi başı aylık 6 bin dolar ücret almasına rağmen en temel sağlık tedbirlerini dahi almadığı iddia edildi. Savcılığın hazırladığı iddianamede ise spor merkezinde yönetmelik gereği zorunlu olan sağlık donanımı ve icapçı doktorun (acil müdahale hekimi) bulunmadığı, anlaşmalı hastaneden de doktor istenmediği belirtildi. Salon Müdürü Serdar Köymen'e "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 3 yıldır süren davada, 14 sayfalık bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, Köymen hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçuna ilişkin Ulukartal'ın ölüm sebebinin tıp verilerine uygun bir biçimde ortaya konulması gerektiği, ancak olayın şüphede kaldığı belirtildi. Ulukartal'ın ölümü ile taksirli davranışlar arasındaki nedensellik bağlantılarının da şüphede kaldığı ifade edildi.

'BENİM DE ARKADAŞIMDI'
Sanık Köymen, mahkemedeki ifadesinde, "Ulukartal'ın özel dersine başlamıştık. Birden fenalaştı. Kulüpteki sağlık memuru gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulans 45 dakika gecikince kendi aracımızla hastaneye götürdük. Gerekli müdahaleler yapıldı ama kurtarılamadı. Zorunluluk nedeniyle salonumuzda icapcı doktor da bulunmaktadır. Tüm yükümlülüğümüzü yerine getirdik, ihmal söz konusu değil. Zaten ölen benim de arkadaşımdır. Suçsuzum" demişti.

Ümit UZUN