Çelik yürek

Kars'ta geçen yıl silahlı saldırıya uğrayan Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kendini korumaya aldı! Sönmez, katıldığı heykel açılışında çelik yelek giydi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2015 Güncelleme 27 Temmuz 2015, 00:00
Çelik yürek

İÇİNDEKİLER

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 24 Ağustos 2014'te silahlı saldırıya uğradı. Kol ve bacağından yaralanan Sönmez, tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bingür Sönmez kısa sürede sağlığına kavuştu! Silahlı saldırıya uğradığı için etkinliklere katılamayan kalp cerrahı, önceki gün Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler Köyü'nde akrabası olan Bardızlı Aşık Nihani'nin 2.80 metre yüksekliğindeki heykelinin açılışına katıldı. Sönmez, etkinliğe çelik yelek giyerek geldi. Kalp cerrahı daha sonra gömleğinin altına giydiği çelik yeleği Köy Muhtarı İsmail Pehlivan'a hediye etti.

AKRABALIK BAĞI VAR
Allahuekber Dağları'nın eteğinde düzenlenen törende Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Bu törenler artık kurumsallaştı, devlete mal oldu ve belli bir noktaya geldi. Gazilerin ilgi odağı olabilmesi için başka kahramanlarımızı da değerlendirmek lazım. İşte onlardan birisi Nihani Baba. Bir ailenin hazırladığı bir kitap var, hepsi o kadar. Prof. Dr. Dilaver Düzgün sayesinde bütün divanı toparlandı. Sadece kitapla olmuyor deyip bir de heykelini yapalım istedik. Benim Aşık Nihani ile gönül bağım var. Aşık Nihani Baba'nın eşi Perişan Nine, benim babamla kardeş çocukları. Yani Mahmut Dede ile Kara Hasan Dede kardeşler. Dolayısıyla akrabalık bağım da var " dedi.