Dönüş çilesi

Bayram tatili bitti. Binlerce kişi İstanbul'a geri dönmeye başladı. Otoyolu ve D-100 Karayolu üzerinde kilometrelerce uzanan araç kuyrukları oluştu. Feribotlar ve yolcu otobüsleri yetersiz kaldı. Dönüş yolu tatilciler için tam anlamıyla çileye döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2015 Güncelleme 20 Temmuz 2015, 00:00
Dönüş çilesi

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'nın son günü tatilcilerin İstanbul'a dönüş yolculuğu, otoyolların kilitlenmesine neden oldu.
Bayram tatilini geçirmek için memleketlerine veya tatil beldelerine gidenler, her yıl olduğu gibi dönüş yolunda trafik çilesiyle karşılaştı. İstanbul'a dönen tatilciler, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu üzerinde kilometrelerce uzanan araç kuyrukları oluşturdu.
Ortalama 20 kilometre hızla seyredilen trafikte, zaman zaman arıza yapan araçlar ve küçük çaplı kazalar da trafiği olumsuz etkiledi.
Dakikalarca hareket edemeden duran araç sürücüleri kontak kapattı.
Yalova Topçular'daki İDO Feribot iskelesinde Gebze Eskihisar'a karşılıklı 19 gemi ile hizmet verilmesine rağmen uzun kuyruk oluşması engellenemedi.
İstanbul dönüşünde Edirne'nin Keşan ilçesinde de uzun araç kuyrukları oluştu. Keşan-Malkara arasında ise araç kuyrukları 20 kilometreyi geçti.

PERONLARA GİREMEDİ
Büyük İstanbul Otogarı'nda da yoğunluk yaşandı. Şehirlerarası otobüsleri kullanan tatilciler, bilet bulmakta zorlanınca birçok otobüs şirketi ek seferler koydu. Günboyu araç giriş turnikelerinde otobüs kuyrukları oluştu. Otobüsler saatlerce süren bekleyişten sonra peronlara girebildiği için bazı yolcular araçlardan erken indi. Vatandaşlar, otobüslerde beklemek yerine yürümeyi tercih etti.

BİLANÇO AĞIR: 89 ÖLÜ
Tatili öncesindeki çarşamba günü, Arefe Günü ve bayramın 3 günü olmak üzere 5 gün boyunca, yurdun dört bir yanında meydana gelen 100'e yakın trafik kazası gerçekleşti. Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın, trafik kazalarında bu Ramazan Bayramı tatilinde de bilanço ağır oldu, yollar adeta kan gölüne döndü. Tatilciler Çarşamba günü öğleden sonra yolları doldurmaya başlarken, yurt genelinden, peş peşe kaza haberleri geldi. Dün itibariye yaşanan kazalarda toplam 74 kişi öldü, 377 kişi de yaralandı.

Fatih ULAŞ-Fatih ÖZKILINÇ