Buz gibi rüşvet!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun özel kaleminin kardeşine, BUZ Rezidans'tan bir daire tapusu gönderildi. Böylece İlgezdi'nin belediye başkan adaylığına onay verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2015 Güncelleme 17 Temmuz 2015, 01:42
Buz gibi rüşvet!

İÇİNDEKİLER

Ataşehir'dekİ kirli rant ilişkileri CHP'nin yönetimine kadar uzandı. BUZ Rezidans'ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünün kardeşinin de bir dairesi ortaya çıktı. 2009'da belediye başkanı olduktan sonra icraatlarıyla eleştiri konusu olan Battal İlgezdi, tehlikeye giren adaylığını kurtarmak için Kılıçdaroğlu ailesine yakın olmayı tercih etti.

İLGİNÇ TESADÜF
İddialara göre 2014 Mart seçimlerinden iki ay önce Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Ömer Tuncay Ceylan'ın kardeşi Onur Okay Ceylan, BUZ Rezidans'tan bir daire satın aldı. Daire satın alındıktan 1 gün sonra açıklanan belediye başkan adayları listesinde Battal İlgezdi'nin adı yer aldı. Ataşehir'de ilk belediye başkanı olarak göreve getirilen Battal İlgezdi, akrabalarına ve yakın çevresine sağladığı rant nedeniyle eleştirildi. Beş yıllık süre içerisinde servet sahibi olan akrabalar nedeniyle aday yapılmaması da gündeme geldi. İstanbul'da imar rantının en yüksek olduğu ilçelerden biri olan Ataşehir için farklı kişilerin isimleri parti kulislerinde ve medya kuruluşlarında yer aldı. Eleştiriler nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun aklında başka bir ismin olduğuna dair duyumlardan rahatsızlık duyan Battal İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürüyle yakın temas kurdu. Kılıçdaroğlu'nun eşi Sevil Kılıçdaroğlu'nun da devreye girmesiyle yeniden adaylığı garantileyen Battal İlgezdi, listenin açıklanacağı günü beklemeye başladı.

BİR GÜN ÖNCE DAİRE ALDI
Adaylık süreciyle ilgili takvim devam ederken 6 Şubat 2014 tarihinde Kılıçaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü'nün kardeşi Onur Okay Ceylan, BUZ Rezidans'tan bir daire satın aldı. Satış ve ipotek yöntemiyle kardeş Ceylan'ın olan dairenin satılmasından bir gün sonra CHP'nin belediye başkan adayları açıklandı. CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Battal İlgezdi, 30 Mart 2014 seçimlerine girip yeniden başkan seçildi.