Sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Beştepe'de görüştüğü ortaya çıkan HDP'li Doğan, 'Çok şey konuştuk ama kimseye söylemem' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2015 Güncelleme 05 Temmuz 2015, 00:55
Sürpriz görüşme

İÇİNDEKİLER

Türkiye yeni hükümet çalışmalarına kilitlenirken; Ankara'dan sürpriz bir görüşme haberi geldi. Deniz Baykal'ın ardından CHP'den HDP'ye geçen Gaziantep Milletvekili Celal Doğan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kendisinin görüşme talebinde bulunduğunu söyleyen Doğan, "Çok mesele konuştuk. Koalisyon konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim" dedi. Yaklaşık 1 saat sürdüğü belirtilen görüşmeyle ilgili olarak Celal Doğan, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışıklıklarını anlatan Doğan, görüşmeyi "Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti" sözleriyle özetledi.

'RIZA ALMADAN KONUŞAMAM'
HDP milletvekili Doğan, görüşmenin bireysel olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Koalisyon olasılıklarını da konuştuk. Ama ayrıntıları söyleme şansım yok. Rıza almadan bir şey söyleyemem."