Kara para!

Afrikalı iki dolandırıcı,i "Solüsyonlu özel su ile para çoğaltıyoruz' diyerek Türk işadamını 286 bin dolar dolandırdı. Durumu anlayan işadamı, 400 bin dolar daha vereceğini söyleyip dolandırıcıları yakalattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2015 Güncelleme 24 Haziran 2015, 00:27
Kara para!

İÇİNDEKİLER

Afrika'dan İstanbul'a uzanan ilginç dolandırıcılık olayı, 21 Haziran Pazar günü Ataşehir'de yaşandı. Kendilerini Mali uyruklu işadamı olarak tanıtan iki siyahi dolandırıcı, 5 ay önce İstanbul'da yaşayan işadamı İlhan D. (46) ile sosyal medya üzerinden tanıştı. Yakınlık kurdukları İlhan D.'ye kendilerini varlıklı işadamı olarak tanıtan dolandırıcılar, ticaret amacıyla İstanbul'a gelmek istediklerini söyledi.

TUZAK KURDU
Güven ortamını oluşturan dolandırıcılar, İlhan D.'ye 'Solüsyon' içerikli özel su ile dolar başta olmak üzere yabancı ülkelerin paralarını çoğalttıklarını belirtti ve İstanbul'a geldi. İlhan D.'ye ortaklık teklif eden ve 'Solüsyon' içerikli su ile çoğaltacakları paraları yarı yarıya paylaşacaklarını belirten iki dolandırıcı, işadamıyla buluştu. Kendisinden tam 286 bin dolar aldı. İlhan D. durumu bir arkadaşına anlatınca dolandırıldığını anladı. Bu dolandırıcılık tekniğini arkadaşından öğrenen ve polise başvuran İlhan D., polislerin talimatı üzerine dolandırıcıları cep telefonlarından aradı. 400 bin dolar daha bulduğunu ve buluşmak istediğini söyledi.

BOŞ KAĞIT SİYAHA BOYANIYOR
Ataşehir'deki adrese giderek pusu kuran dedektifler, kendilerini sahte isimlerle tanıttıkları ortaya çıkan iki dolandırıcıyı yakalayıp gözaltına aldı. Zanlıların 'Solüsyon' tuzağı ile çok sayıda kişiyi dolandırdığı anlaşıldı. Angola uyruklu Ali M. (23) ile Kamerun uyruklu Ngueou A.P. (43) işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün lügatında 'Kara Para' ismiyle bilinen dolandırıcılık tekniğini gerçekleştiren dolandırıcılar, boş siyah kağıtları paraya dönüştürdüğünü iddia ediyor.