"Can Dündar’ın yaptığı casusluk faaliyeti"

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, A Haber’de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında Can Dündar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 05 Haziran 2015, 01:47
Can Dündar’ın yaptığı casusluk faaliyeti

İÇİNDEKİLER

Can Dündar'ın yaptığı şeyin TCK 39'a göre çok net casusluk faaliyeti olduğunu belirten Cem Küçük, A Haber ekranlarında bomba etkisi yaratacak açıklamalara imza attı:

> Can Dündar'ın yaptığı şey TCK 39'a göre çok net casusluk faaliyeti. O da bunu bildiği için galiba Almanya'ya gitmiş. Bu işi yapan polisler, askerler, jandarma tutuklandıysa, HSYK 2.Dairesi beş savcının yargılanması ve kovuşturulması için yer açtıysa, Can Dündar'ın başına gelecek şey de bundan farklı değildir.

> Julianne Assange örneğini ben bir-iki yıldır sürekli olarak söylüyorum. Can Dündar'ın yaptığı şey Assange'ın yaptığı şeyin birebir aynıdır. Joe Biden, Assange için 'O bir terörist' diyor.



> Başta Wikileaks'te Assange, belge yayınladığı zaman Der Spiegel, Guardian ve New York Times'ta aynı anda yayımlandı ama onlar redaksiyonluydu. Orada milli güvenliği tehdit eden bir şey olmadığı için ona bütün Amerikan medyası ve demokratların bir kısmı destek verdi.

> Biliyorsunuz, orada burada Amerika'ya ve İngiltere'ye çalışan 70'e yakın ajan öldürüldü. Öldürülünce Joe Biden buna 'terörist' dedi, dışladılar. Hatta cumhuriyetçiler, demokratlardan daha çok Assange'ın üzerine gitti ve Assange şu an İngiltere'nin Ekvador Büyükelçiliği'nde – dünyanın en kötü basın siciline sahip ülkede – 12 metrekarelik yerde yaşıyor ve delirme seanslarına başlamış. Ona bilgi sızdıran Bradley Manning de 35 yıl ceza aldı, ağır işkence gördü. Obama'ya sordular, "Milli güvenliği tehdit ettiyse buna yapacak bir şey yok" dedi.

> Bir kişi de basın özgürlüğü falan filan demedi. Her sabah programlarda arkadaşlarımız da söylüyor, Guardian'a MI6 ajanlarının gelip o bilgisayarları nasıl imha ettikleri, News of the World'u kapattıkları… Bunun onlarca örneği var. O yüzden Can Dündar'ın yaptığı şey Assange'dan farklı değil.