Büyük yürekler

Nazmiye-Ali Gözbaşı çifti, 1 yaşındayken evlat edindikleri İsa Gözbaşı'nın Ermenek'teki ölümünün ardından verilen evi ve hayvan desteğini almadı. 105 bin lira yardım parasını bağışladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2015 Güncelleme 25 Mayıs 2015, 00:00
Büyük yürekler

İÇİNDEKİLER

44 yıl önce hayatını birleştirdi Nazmiye ile Ali Gözbaşı çifti. Çok istemelerine rağmen çocukları olmayınca Nazmiye Gözbaşı'nın yeğeni İsa'yı 1 yaşındayken evlat edindi. Evlatlarını adeta üzerine titreyerek büyüten çift, İsa'nın 23 yaşındayken su baskını sonucu Ermenek'teki madende mahsur kalmasıyla zor günler geçirdi. Oğullarının cenazesine ulaşılmasıyla büyük üzüntü yaşayan Gözbaşı çifti, evlat hasretini bir türlü dindiremedi. Emekli maaşı ve küçük çaplı çiftçilikle geçimlerini sağlayan çift, yaşamını yitiren madenciler için sağlanan evi istemedi. Büyükbaş hayvan desteğini almadı, kendilerine yardım olarak verilen 105 bin lirayı da Ermenek Kaymakamlığı'nın yaptıracağı Kur'an kursu için bağışladı. Yüreği büyük baba, şöyle konuştu:

'YİYECEK EKMEĞİM VAR ÇOK ŞÜKÜR'
"Bize verilen parayı bağışladım. Evim olduğu için 'ihtiyacım yok' diye evi de almadım. Helali hoş olsun. Biz almayınca İsa'nın öz ailesine vermişler. Onlar bizden daha fakir, bir emekli maaşları bile yok. Onlar alsın, benim yiyecek ekmeğim var çok şükür. Veren el alan elden üstündür.
Oğlumun mekanı cennet olsun yeter."