HDP'den seçmene afişli tehdit

PKK kırsal bölgede silahlarla HDP’ye oy toplamaya çalışırken, HDP de şehirde tehditlerine başladı. HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanını kan akan musluk fotoğraflarıyla donattı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 01 Mayıs 2015, 04:19
HDP’den seçmene afişli tehdit

İÇİNDEKİLER

7 Haziran genel seçimleri öncesi, HDP halkı korkutmaya ve sindirme yoluyla oy toplama çalışmalarına devam ediyor. Askere ateş açan, muhtarlara baskı uygulayan silahlı terör örgütü PKK aracılığıyla cinayetlere başvuran HDP, şehirlerde de reklam afişleriyle halkı tehdit etti.

BİLlBOARDLARLA TEHDİT
Güneş gazetesinin haberine göre; HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan billboardlarda "Önleminizi alın" ve "Korkmuyor musunuz" yazan kan akan musluk fotoğraflı reklamlar yer aldı. Billboardlardaki reklam görüntüleri seçim öncesi bölge halkına yapılan baskıları gözler önüne serdi. HDP'ye oy kazandırma çalışmalarının baskılarla, sindirmelerle ve korkutmalarla devam ettiğinin tescillendiği olay, seçmenler tarafında da büyük tepki topladı.

MUHTARI ÖLDÜRDÜLER
HDP şehirdeki reklam panolarıyla halkı açıkça tehdit ederken, kırsal bölgelerde de PKK, baskılarını arttırdı. Geçen ay Ağrı'da vatandaşları dağa çıkartıp silahla HDP'ye oy isteyen PKK, Siirt'te köylerine gelen Valiyi evinde ağırladığı için Bağgözü köyü muhtarı Mustafa Turhan'ı katledip yol kenarına bıraktı. Terör örgütü bu cinayetle bölgedeki muhtarlara "HDP'ye oy toplamazsanız sonunuz böyle olur" mesajı verdi.

TEHLiKENiN FARKINDA MISINIZ?
Önceki yıllarda benzer bir taktiği ulusalcı Kemalist CHP uygulamıştı. O günlerdeki reklam afişlerinde "Tehlikenin farkında mısınız?" İfadesiyle yine seçmenler tehdit edilmişti.