"Uzaktan kumandalı hakim olmaz"

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yetkisiz hakimlerin verdiği skandal kararı A Haber ekranlarında değerlendirdi. Bozdağ, "Aklı ve vicdanı hür olmayan birisi hakimlik yapamaz. Eğer iradesinin üzerine ipotek koyduruyorsa birisi o da hakimlik yapamaz. Uzaktan kumandalı mahkeme de olmaz, uzaktan kumandalı yargıç da olamaz" diye konuştu

Giriş Tarihi 27 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 27 Nisan 2015, 20:15
Uzaktan kumandalı hakim olmaz

İÇİNDEKİLER

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı sanıklarının hukuksuz bir şekilde tahliye edilmeye çalışılmasını, "Yargı görevi yapanlar eliyle tutuklu bazı şüpheliler cezaevinden kaçırma teşebbüsü olarak" niteledi, 'Hukuku kılıç gibi kullanmadır bu. Anayasayı ve yasaları çiğnemedir bu.' dedi.

HUKUKU KILIÇ GİBİ KULLANDILAR
Bu büyük bir cesarettir, pervasızlıktır, hukuk tanımazlıktır, Anayasa'yı tanımamazlıktır. Burada esasında yargı görevi yapanlar eliyle tutuklu bazı şüphelileri cezaevinden kaçırma teşebbüsüdür bu. Hukuku kılıç gibi kullanmadır bu. Anayasayı ve yasaları çiğnemedir bu.



HSYK'NIN TEDBİR ALMASI LAZIM
Hukuku çiğneyen, Anayasa ve yasaları tanımayan, kendi kafasına göre hukuk ihdas eden kişilere karşı HSYK'nın bu tedbirleri alması lazım. Geçmişte de bazı davalarla ilgili hukukun dışına çıkıldığı zaman HSYK anında müdahale etseydi, Türkiye'de pek çok haksızlık, hukuksuzluk daha işin başında önlenmiş olurdu.

UZAKTAN KUMANDALI HAKİM OLMAZ
Aklı ve vicdanı hür olmayan birisi hakimlik yapamaz. Eğer iradesinin üzerine ipotek koyduruyorsa birisi o da hakimlik yapamaz. Uzaktan kumandalı mahkeme de olmaz, uzaktan kumandalı yargıç da olamaz.