Ekmel gitti CIA geldi

Ekmeleddin İhsanoğlu, bir kez daha darbecilerle yan yana durdu. Cuntacı Sisi'nin en büyük destekçisi olan el-Ahram gazetesinde yayınlanan fotoğrafta, Sisi ile kameralara gülümseyen MHP'nin sürpriz adayı gerçek yüzünü bir defa daha gün yüzüne çıkardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2015 Güncelleme 21 Nisan 2015, 03:39
Ekmel gitti CIA geldi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı olan şimdi ise MHP'den milletvekili adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, bir kez daha darbecilerle yan yana durdu. Cuntacı Sisi'nin en büyük destekçisi olan el-Ahram gazetesinde yayınlanan fotoğrafta, Sisi ile kameralara gülümseyen MHP'nin sürpriz adayının bu pozu, akıllara Mısır'daki darbeyi getirdi. İskenderiye Üniversitesi'ndeki bir programa katılmak için giden İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri iken, 2013 yılında Mısır'da gerçekleştirilen darbe sürecinde de Sisi'ye verdiği destek ile eleştirilmiş, çok tepki almıştı.

CIA'DAN DARBE ZİYARETİ

Darbeci Sisi'nin tek ziyaretçisi ise İhsanoğlu olmadı. Bu buluşmanın ardından Sisi, CIA Başkanı John Brennan ile de görüştü. Daha önce açıklanmayan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile terörle mücadele konusunun ele alındığı belirtildi. Görüşmede CIA Başkanı Brennan'ın özel müsteşarı Theodore Singer ve ABD'nin Kahire Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft'un da hazır bulunduğu ifade edildi.